Vajon ugyanaz a világ leghosszabb és legbővizűbb folyója? Itt a nagy folyós kvíz!

GettyImages-1203499058
Berényi Bianka

Mennyire vagy képben a világ folyóival? Most letesztelheted, mennyire folyékony a tudásod, és számos érdekességet is megtudhatsz a folyókról.

Bár bolygónkat „kék bolygónak” is nevezik, a Föld vízkészletének elég mostoha a sorsa. A világ folyói mindössze … százalékát adják ki a Földünkön lévő víz összmennyiségének (a helyes megoldást a kvízünkben megtalálod!), ami még inkább arra ösztönzi az embert, hogy vigyázzunk a természetre, és óvjuk meg folyóvizeinket (is). A különböző nagyságú, mélységű, hosszúságú folyóvizekkel kapcsolatosan érdekes tényekkel találkozhatsz kvízünkben.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb.

0–3 pont: Elismerjük, valóban nem volt könnyű. De reméljük, nincs kvíziszonyod.

4–6 pont: Számodra sok újdonságot rejtettek a megoldások, ennek lehet az az előnye, hogy legközelebb simán menni fog.

7–8 pont: Szép munka! Tudásod folyékonynak mondható, így ha ez egy dolgozat lenne, ötöst kapnál rá.

9–10 pont: Profi! Nagyon jó lehettél földrajzból, ráadásul ebben a kvízsikeredben az iskolai tananyagnál jóval több extra tudásanyag bújik meg. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra