Ez neked bébikönnyű? Mennyire vagy otthon a gyerekszájban?

GettyImages-1297688902

Szülőnek lenni nem mindig könnyű, de nincs az a nehéz helyzet, amelyben a gyerekszáj alkotta, szórakoztató mondatok ne tudnák mosolyra csalni ajkunkat: kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, te le tudod-e fordítani „felnőttre” a gyerekmondatokat.

A gyerekszájmondatok sokszor görbe tükröt tartanak a felnőttek világa elé: a szólások-mondások kitekert változatai mellett a gyermeki őszinteség által új nézőpontból bemutatott élethelyzetek, illetve a félrehallásból eredő helyzetkomikum mind jellemzik ezeket az ártatlanul mókás mondatokat. Néha nevetünk rajtuk, mert annyira egyediek, máskor gyengeségeinkkel szembesítenek minket ezek a családon belül sokszor szállóigévé váló kifejezések. A gyerekszáj sajátos logikáját nem mindig könnyű megfejteni: kvízünkből kiderül, hogy te mennyire vagy ebben ügyes!

Minden egyes kérdés a valóságban elhangzott gyerekszájmondásokból táplálkozik: a „helyes” válasz épp ezért nagyon trükkös is lehet, ennek tudatában keresd azt!

 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 pont: Nem csodáljuk, rajtunk is kifogna néhány kérdés… furcsa dolog a gyerekszáj!

4–5 pont: Még van mit gyakorolnod, tölts több időt gyerekek közt!

6–8 pont: Lehet, hogy van saját gyereked is? Mindenesetre jól kibogoztad a legtöbb kérdést!

9–10 pont: Mondd csak, esetleg óvónő vagy? Gratulálunk!

Oszd meg másokkal is!
Mustra