Megy még a gimis irodalom? Mutasd meg a kvízben!

GettyImages-962687464

Szeretted középiskolában az irodalmat, és az érettségid is remekül sikerült? De vajon néhány évtized elteltével is ugyanolyan jól emlékszel a költők és írók műveire?

A kilencediktől a tizenkettedik osztályig fellapoztuk az irodalomkönyveket, és összegyűjtöttünk néhány kérdést. Tedd próbára a tudásod, meglenne-e még az ötös magyarból.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 pont: Kapd elő a régi irodalmi szöveggyűjteményeket, itt az ideje, hogy felelevenítsd, amit a középiskolában tanultál. Lehet, hogy még élvezni is fogod a ráismerés örömét.

5–7 pont: Sok mindenre emlékszel azokból, amit az irodalomórán tanultál, de ha van kedved, a padlásról hozd le a régi könyveket, és nézd át, amire már nem annyira emlékszel. 

8–10 pont: Nem tudtunk olyan kérdést feltenni, amit ne tudnál megválaszolni. Te aztán tényleg otthon vagy a középiskolai irodalomban. Biztos a görög istenekre is ugyanilyen jól emlékszel, teszteld a tudásod!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra