Letartóztatták azoknak a gyerekeknek az apját, akik 40 napig kóboroltak a dzsungelben

GettyImages-1258577527

A férfit családon belüli erőszakkal gyanúsítják.

A világsajtót bejárta a hír, amikor a májusban történt repülőgép-szerencsétlenség után több mint egy hónappal végre megtalálták azt a négy kolumbiai gyereket, akik addig egyedül kóboroltak a rendkívül veszélyes amazóniai őserdőben. A gépen utazó, az uitoto közösséghez tartozó négy gyerek, a 13 éves Lesly, a 9 éves Soleiny, a 4 éves Tien Noriel és az alig egyéves Cristin úgy maradtak életben, hogy magokat, gyümölcsöket és gyökereket ettek.

Már akkor lehetett olyan híreszteléseket hallani, hogy a gyerekek elbújtak a mentőcsapatok elől, mert attól tartottak, hogy apjuk, Manuel Ranoque megveri őket, mert eltévedtek a dzsungelben. A Kolumbiai Gyermekjóléti Intézet (IBCF) ekkor úgy döntött, nem engedi vissza őket sem az apához, sem az anyai nagyszülőkhöz. A gyerekek hat hétig kórházban voltak, majd július közepétől az IBCF gondoskodott róluk, miközben kivizsgálták a Ranoque elleni rossz bánásmódra vonatkozó panaszokat. Az apa ekkor tagadta bűnösségét, és azt követelte, hogy az állam mielőbb adja vissza neki a felügyeleti jogot.

A gyerekeket 40 nap elteltével találták meg a kolumbiai dzsungelben
A gyerekeket 40 nap elteltével találták meg a kolumbiai dzsungelbenMark Newman / Getty Images Hungary

A kolumbiai ügyészség most megerősítette Manuel Ranoque letartóztatását, aki az egy- és négyéves fiúk vér szerinti apja, a két másik gyereknek pedig a mostohaapja. A helyi média közölte: a férfit azzal gyanúsítják, hogy bántalmazta néhai párját, a gyerekek édesanyját. Ranoque újságírói kérdésre elismerte, hogy valóban így történt, de azt gondolja, hogy ami történt, a család magánügye. A férfi egyébként nemrégiben milliódolláros pert indított az Avianline Charters cég, a lezuhant gép tulajdonosa ellen.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra