Cukor helyett kollagénnel ittam egy hétig a kávét, ez lett az eredménye

GettyImages-1315237317
Vermes Nikolett

A fekete maradt, viszont az ízesítőt felcseréltem cukorról kollagénre, hogy teszteljem, mit eredményez ez az új trend. Íme a tapasztalatok!

Miután az egészséges életmóddal foglalkozó portálok egymás után hangoztatták, hogy a kollagén megoldás mindenre, kíváncsi lettem, hogy valójában miért ilyen hatékony. Amikor pedig piacra dobták a kávéban oldódó kollagénkészítményt, csak azért is kísérletezni akartam. 

Az eredmény szokatlanul hétköznapi 

Mindenekelőtt fontos, hogy aki édesen szereti a kávét, annak bizony lesz némi hiányérzete a szimplán kollagénnel ízesített kávéval. Ugyanis messze nem olyan édes, mint a hagyományos cukor vagy más édesítőszerek. A színe leginkább a tejporra hasonlít, ahogy az íze is, annyi különbséggel, hogy kevésbé intenzív. A leírás szerint két teáskanálnak megfelelő mennyiségű port kell feloldani a kávéban reggelente, hogy a kollagén beépüljön a szervezetbe, és kifejtse hatását. Kapóra jött az aktuális térdfájás, amire – szintén a leírás szerint – megoldást kínál a kollagén. Tehát, aki vállalkozik rá, hogy cukor helyett ezzel a természetes adalékanyaggal fokozza a fekete ízét, állítólag néhány héten belül jobb ízületeket és szebb bőrt nyerhet. A szubjektív teszt alapján kijelenthető, hogy a kollagénes kávé egyheti fogyasztása nem hoz áttörő változást, ezért egy szakértőt kérdeztem az eredményről és a várt hatásról.

A legáltalánosabb alkalmazási forma a kollagénpor feloldása valamilyen folyadékban
A legáltalánosabb alkalmazási forma a kollagénpor feloldása valamilyen folyadékbanGettyImages

A kívánt hatás érdekében szükség van vitaminra 

„A kávéban feloldott kollagén nem előnyösebb a vízben oldott készítménnyel vagy a kapszula formájában gyártott táplálékkiegészítővel szemben, csupán ez is egy lehetséges alkalmazási forma, ami talán többeket ösztönöz kollagénfogyasztásra” – magyarázza Fetter Ármin, a kollagénes kávé magyarországi szabadalmaztatója, majd hozzáteszi, hogy azért volt szükség egy újszerű megoldásra, mivel ugrásszerűen megnőtt a kollagént fogyasztó magyarok száma, egy év alatt mintegy 19%-kal. Ez a megoldás pedig még többek számára lehet kedvező. Ugyanis a kollagénbevitelnek számos előnye ismert. A kollagéntartalmú italok és ételek hozzájárulhatnak a bőr kollagénszintjének megőrzéséhez.

„A kollagén rendszeres szedése javíthatja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát, valamint csökkentheti a ráncok megjelenését. Felszívódását a C-vitamin segíti.”

Ezzel arra is magyarázatot kaptam, hogy a kollagénes kávé egyheti fogyasztása miért nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A szakértő szerint kizárólag a rendszeres, több hónapig tartó kollagénfogyasztás hoz látható és érezhető eredményt.

Beépül, ha eleget mozgunk

A kollagénes kávé valóban ígéretes marketingfogás az adalékanyag népszerűsítése érdekében. Fetter Ármin a kávékapszulába adagolt kollagénről mesél, így a forradalmian új kávéhoz már semmit sem kell hozzáadni, hogy az élénkítő hatás mellett egyszerre ápolja a bőrt és az ízületeket. A kollagén felel a porcszövetek felépítéséért is, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Jó hír, hogy egy egészséges test kellő mennyiségű kollagént termel, viszont a gyakori ülőmunka csökkenti ezt a metódust.

„A szájon át vagy vénásan bevitt kollagén mozgás során épül be a csont kötőszövetei közé, ezért a kollagénes italok is akkor lesznek igazán hatékonyak, amennyiben a fogyasztó rendszeresen sportol, például elég, ha hetente néhány órát kerékpározik.”

A kollagéntartalmú készítmények piaca egyre szélesebb, ezáltal többek számára elérhető a rendszeres alkalmazása, így akik természetes megoldást keresnek a bőrfiatalításra és a csontok egészségének megőrzésére, azoknak javasolt kitartóan enni, rágni vagy inni napjaink egyik legkeresettebb fehérjefajtáját.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra