10 + 1 irritáló női divattrend: te melyiket kívánod a pokolba?

tk3s crocs01ferrari
Geyer Krisztina

Férfi olvasóink is minden bizonnyal hallották már nőtársaikat mérgelődni bizonyos ruhadarabok kapcsán. De azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy saját véleményt is formálnak például a magas sarkúról vagy éppen a harisnyanadrágról. Hogy ezt a véleményt tudományos ismeretekre vagy éppen tapasztalatra építik, azt nem firtatjuk. Különben is, akinek nem inge, az ne vegye magára.

Mi, nők, talán mondhatom így bizalmaskodva, mindenesetre külön bugyrot alkottunk volna a pokolban azoknak a tervezőknek, akik a női divat alakítása közben a kényelmi tényezőt leghátulra sorolták. Most már sokat finomodott a dizájn, és a női igények is egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a tömegtermelt ruhadarabokra, de bizonyos trendek valahogy nemhogy kikopni nem akarnak a divatból, de újra és újra virágzásukat élik.

Szerkesztőségünkben az alábbi 10 + 1 trend esetén nyílik ki a bicska a nem létező nadrágzsebünkben.

#1 Pánt nélküli melltartó, pánt nélküli ruha

Kis mell, nagy mell teljesen mindegy. Valahogy nem akarja ellátni a funkcióját sem a melltartó, sem a top. Ezek a szettek egyszerűen nem engednek megfeledkezni a másodlagos nemi jelleget hangsúlyozó domborulatokról, valamint a gravitációról sem. Stresszes viselet, csak azok hordják, akik extra energiáikat arra tudják fordítani, hogy folyamatosan igazgassák a smink és haj mellett a felsőruházatot is.

Cher tündököl, bármilyen divattrend legyen napirenden
Cher tündököl, bármilyen divattrend legyen napirenden

#2 Kivágott hátú felsők és ruhák

Az előző vonalon mozogva elméletben szuper és szexi darabokról van szó, csak itt sajnos le kell mondanunk a melltartó viseletéről. Most hogy leírtam, nem is hangzik rosszul. Ellenben a szabadjára engedett, szilaj mellek sokunk számára csak elméleti játéktér, társadalmunk sajnos nincs felkészülve ennyi természetességében pompázó női idomra. Nagyobb mellűek nem is igazán léteznek melltartó nélkül, a többieknek meg csak saját felelősségre szabad ezzel szociológiai kísérletet végezniük.

#3 Szilikonpánt

Ezt talán magyarázni sem kell. A szilikonpántos melltartót még az egyes pontunkban ecsetelt probléma megoldására hívták életre. A 90-es években volt nagyon divatos nálunk, azóta láttunk már strasszkövekkel kirakott verziót is, de sajnos még az sem tudja feldobni a mélyen a bőrbe merülő, kicsit már elsárgult, fénylő gumidarab látványát.

#4 Szoknya sportcipővel

Ezt a nézetet nem osztjuk mindannyian, de sok hölgy kéri ki magának a sportcipő viseletét utcai terepen, pláne szoknyával. Pedig nem új keletű ez sem, már az ‘50-es évek Amerikájában megjelent. Az úgynevezett diáklánystílus vagy angol nevén preppy style reneszánszát éljük épp. Főleg azoknak fájhat ez, akiben már nem motoszkál legbelül semmi diáklány, és az eleganciát csak az érett női divattal tudják összekötni. Egy pont jár azért ennek a divathullámnak, a kényelmessége okán! 

#5 Crocs

Ugyan kényelmes, de annyira csúnya, hogy ezért nem jár a pont sem. Nem kifejezetten női divatcikk, de még kerti papucsnak is csak akkor ajánljuk, ha kellően magas a sövény.

#6 Flip-flop, avagy tangapapucs mint utcai viselet

Kalandvágyó az, aki városi környezetben kimerészkedik nyáron egy ilyen strandlábbeliben az utcára. Jól szellőzik, nem vitás, de a Vogue szerint is csak akkor menő, ha a választott ruha hozzá viszont kifinomult stílusérzékről és eleganciáról árulkodik. A szupermarketekben csoszogó emberek valószínűleg nem olvasták ezt a cikket. Sebaj.

#7 Szakadt farmerek, lyukacsos pólók, elnyűtt ruhák

Sok mindent elárul erről az irányzatról az a bájos történet, amiben egyik kolléganőnk a nagymamáját kérte meg nadrágja szárának felhajtására. Az ügybuzgó mama a térdrész szakadásait is megfoltozta, hát hiszen a csinos unokája nem járhat szakadt ruhákban. A divat szerint járhat, sőt extra pénz is fizethet egy-egy anyaghiányos, dizájnos darabért. Fiatalság, bolondság.

#8 Jumpsuit, egyberészes overallruhák és az alul kapcsos body

Mégis ki szeret pucéran pisilni nyilvános helyen? Márpedig egy ilyen egyberészes, overallruhában ez a sors vár rád is. Az alul kapcsos bodyról pedig annyit mondanánk, hogy csak képzeld magad egy buliba, ahol már kicsit kótyagos állapotba kerültél. Vajon milyen sikerrel kapcsolod be egy mosdójárat során az alul kapcsos bodydat? Ha nem jön össze, akkor ki segít?

#9 Magas sarkú, hegyes orrú, vékony talpú női cipők

Ezek mindegyike szuperdivatos, de hogy tartósan nem lehet bennük megmaradni, az is fix.

#10 A térdcsizma, amibe nem fér bele a vádlid

Maradjunk a cipőknél, végtelenül kellemetlen, ha egy szép csizmát csak azért kényszerül otthagyni az ember a boltban, mert félúton beragad a cipzár a lábszárának a húsába. Csak a fűzős megoldás marad egy ilyen esetre, de az meg nem olyan, amilyet szeretnénk.

És az extra: kicsi zseb, álzseb, nincs zseb

Két út van, vagy farzsebbe teszed a dolgaidat, ami kilyukad, meg eleve a méretes mobiltelefont csak a szentlélek tartja ott, vagy minden ruhaszettedhez vásárolsz egy színben, méretben és alkalomhoz is illő táskát. Merthogy a zseb nem fog visszajönni a divatba, arra fogadást is mernénk kötni. 

És ha mindez nem volt még elég, akkor olvasd el, hogy ükanyáink milyen listát hoztak volna össze, íme 7 brutális – és szerencsére már leáldozott – trendről szóló cikkünk:

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra