Idegen szavak kvíze: mindenki keveri őket

GettyImages-530205627

Nap mint nap megannyi, olyan általunk is használt idegen kifejezéssel találkozhatunk, amelyek jelentésével nem mindig vagyunk tisztában. Vagy épp keverjük egy másik, hozzá hasonló alakú szóval, amely kimondásával ugyanúgy kerülhetünk kellemetlen, mint mulatságos helyzetbe. De vajon te tudod-e, melyik mit jelent?

Kvízünkből most kiderül, hányadán állsz az idegen szavakkal. Jól figyelj, mert lesznek beugratós kérdéseink, sőt talán olyannal is találkozol majd, amit te is rosszul használsz a hétköznapokban.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Úgy tűnik, nem igazán zártad a szívedbe az idegen szavakat, úgyhogy te inkább biztosra mész, és magyarul mondod, amit meg szeretnél osztani másokkal.

5-7 pont: Noha még van egy-két homályos folt az idegen kifejezések világában, sosem késő megtanulni, melyik mit jelent. Még profitálhatsz is belőle.

8-10 pont: Gratulálunk! Téged nem lehetne zavarba hozni még akkor sem, ha beszélgetőpartnered csak idegen kifejezéseket használna. De vajon mennyire vagy otthon a j-s és ly-os szavak helyesírásával?

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek