Junior Prima díjat kapott Holló Bettina, az Index újságírója

PAP 6386
Olvasási idő kb. 3 perc

Az elismerést idén is hatan kapták meg, egyikük az ismeretterjesztés és média kategóriában díjat nyert Holló Bettina.

Az Index munkatársának az egészségügy és az oktatás vált a szakterületévé, visszatérő témái között szerepel a hajléktalanság, a függőség és a bántalmazás. 

Fókuszban a pszichés panaszok és a függőségek

Holló Bettina 2018-ban végzett a Budapesti Metropolitan Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán, integrált média szakirányon, egyetemi keretek között a tévézésbe, a rádiózásba és a klasszikus újságírásba is belekóstolt.

2021 májusában csatlakozott az Indexhez, ahol a szakterületévé vált az egészségügy és az oktatás, visszatérő témái között szerepel a hajléktalanság, a függőség és a bántalmazás.

Az elmúlt időszakban nagy szakmai visszhangot váltott ki a pszichés panaszokról és függőségekről szóló sorozata, riportjai az anonim önsegítő csoportok, így a szerencsejátékosok, a drogfüggők, az alkoholisták, a munkaholisták, a szex- és szerelemfüggők, a túlevők, valamint a társ- és kapcsolatfüggők életébe nyújtottak betekintést. Emlékezetesek a mentális és idegrendszeri betegségekre koncentráló riportjai is, de nagy sikere volt az autizmust, az anorexiát vagy a narkolepsziát bemutató nagyriportjainak is.

Holló Bettina a többi díjazott társaságában
Holló Bettina a többi díjazott társaságábanPapajcsik Péter / Index

A díjról

A Junior Prima díjat húsz éve, 2003-ban alapította Demján Sándor azok számára, akik a kultúra, a tudomány területén mind szakmailag, mind emberileg példát mutatnak. Célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. 2007-től a 30 év alatti tehetségek legkiemelkedőbbjeit is külön díjazzák.

„Gyakran elfelejtünk megállni, befelé figyelni”

Ahogy az Index írja, Bettina a díja átvételekor így fogalmazott:

„Különösen fontos kapaszkodókat nyújtani a médiafogyasztóknak olyan időkben, amikor a világunk egyre kaotikusabb. A közösségi médián keresztül percről percre követhetjük a háborúkat, miközben folyamatosan azon kattogunk, vajon jó ötlet-e ennyi időt tölteni az online térben. Millió inger ér bennünket, hatalmas a zaj, ezer helyről szerezhetünk információt, és ezt meg is tesszük, krízis idején mindig megnő a tájékozódás iránti igény, a hírek habzsolása közben azonban nagyon gyakran elfelejtünk megállni, befelé figyelni, felismerni, hogy mi zajlik odabent.” 

A tavalyi győztes

Az Index szerkesztősége 2022-ben is ünnepelhetett, akkor a sportrovat újságírója, Kocsmár-Tóth István kapott Junior Prima díjat, ugyancsak média és ismeretterjesztés kategóriában.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek