Extrém melegre figyelmeztetnek: akár 44 fokos hőség is előfordulhat

GettyImages-1155215354

A Szaharából érkező, Cerberus névre keresztelt anticiklon miatt pusztító hőség várható Dél-Európában – figyelmeztetnek a meteorológusok.

A hőség eddig sem kímélte Dél-Európát: Olaszországban egy, a tűző napon dolgozó 44 éves férfi összeesett, majd a kórházban meghalt. A közeljövőben sem várható enyhülés: Szicília és Szardínia szigetén, továbbá Dél-Spanyolországban 45 fok körüli hőmérsékletet jósolnak.

Egész Dél-Európa szenved a rendkívüli hőségtől: Athénban 44 fokot mértek, a hőség elleni védekezésül napernyőkkel szerelték fel az Akropoliszt, és a Vöröskereszt vizet osztogatott a látogatóknak. Cipruson 41, Horvátországban 39 fokot mértek, de Franciaországban is 34 fokkal tetőzött a hőség.

A szélsőséges hőhullámért a beszédes, Cerberus névre keresztelt anticiklon a felelős: a Szaharából érkező légáramlat a mitológiai alvilág kapuját őrző háromfejű kutyáról kapta a nevét. A tartósan magas hőmérséklet különböző egészségügyi problémákat okozhat: megnő a hőguta, a szív- és érrendszeri panaszok, valamint a kiszáradás kockázata.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra