Találkozhatott-e Mozart Berzsenyi Dániellel?

GettyImages-157403465 (2)

Miközben nálunk 1825-ben megszületett a később Jókai Mór néven ismeretté lett író géniusz, Széchenyi István pedig felajánlotta egyévi jövedelmét egy tudós magyar társaság megalapítására, az Atlanti-óceán másik oldalán Bolívia, Uruguay és Brazília is visszanyerte függetlenségét a gyarmatosítóktól, kicsit keletebbre pedig Oroszországban éppen felkelés zajlott. Néha nehéz átlátni, mi történt a Föld különböző pontjain egyazon időben. Neked sikerül?

Találkozhatott-e valaha Gandhi és József Attila? Vajon Frida Kahlóval kezet foghatott-e Bartók Béla? Ritkán gondolkozunk el manapság ilyesmiken, régen is csak ha a történelem vagy a magyar nyelv és irodalom egyetemi felvételi megkívánta. Most mi is megmozgatjuk a kerekeket. 

Valószínűleg soha nem találkoztak, de

kortársai voltak-e a felsorolt ikonikus figurák egymásnak?

Jeles életük évei voltak-e fedésben az egyetemes történelem sodrának idővonalán? Jó gondolkozást vagy sikeres tippelést kívánunk!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés

0–3 találatig: Ezt az eredmény jobb, hogy egyikőjük sem érhette meg. De nem baj, csapd fel a régi törikönyvet vagy az internetet, és legközelebb jobb lesz.

4–6 találatig: Ahhoz képest, hogy te valószínűleg egyikőjükkel sem találkoztál élőben, ez nem is rossz eredmény, gratulálunk!

7–10 találatig: A felsoroltak bármelyike megemelné a kalapját ennek a teljesítménynek a láttán, ebben biztos lehetsz! Bravó!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek