Rekordértékű hamis árut találtak, amikor a rendőrség lecsapott

GettyImages-1245258809

14 napba telt, mire a rendőrség a bevont szakértők segítségével átvizsgálta az összes hamis árut, a következő feladat az lesz, hogy kiderítsék, honnan származnak a holmik, és a bűnösöket felelősségre vonják.

A becslések szerint rekordértékű, 870 millió fontnyi (átszámolva 378 milliárd forint!) hamisított tárgyat foglalt le a rendőrség Manchesterben. A 207 szállítókonténerben többek között hamis márkajelzésű ruhák, illetve az egészségre káros szerek voltak.

A rendőrség szerint a hatalmas fogás az Egyesült Királyság történetében az eddigi legjelentősebb, de világviszonylatban is a legnagyobbak között van.

A több mint 100 fős csapat (amely rendőrökből, márkaszakértőkből és egy biztonsági cég embereiből áll), két hét alatt végezte el a 207 konténer átvizsgálásával kapcsolatos munkát.

A manchesteri rendőrök élete elég sűrű, nemritkán hamisított árukat foglalnak le– PA Images / Getty Images Hungary
A manchesteri rendőrök élete elég sűrű, nemritkán hamisított árukat foglalnak le– PA Images / Getty Images HungaryPeter Byrne 

A Vulcan-hadművelet egyik nyomozója a teljes vizsgálat tükrében kijelentette, hogy a világ valaha volt három legnagyobb fogása közé sorolható ez a mostani. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a fajta bűnözés sem ártalmatlan, áldozatok nélküli, hiszen az így szerzett illegális bevételekből világszerte további bűnözés, kizsákmányolás és nyomor származik.

Egyébként a manchesteri rendőrség hatékonyságát bizonyítja, hogy 2021-ben például egy raktárban 200 tonnányi hamis árut foglaltak le.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra