Erre figyelmeztet a rendőrség: kihasználhatják a gyászod a bűnözők

GettyImages-999453324
Olvasási idő kb. 3 perc

Országszerte fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség a temetőkben, hogy mindenszentek és halottak napján megelőzzék az ilyenkor szokásos bűncselekményeket. Mutatjuk, milyen veszélyek leselkedhetnek ránk ezekben a napokban, és azt is eláruljuk, hogyan védekezhetünk ellenük.

Legyünk résen, mert ilyenkor megszaporodhatnak az autófeltörések, a zseblopások, valamint a viráglopások, és ezekben a napokban gyakoribbak a sírrongálások is.

Ezekre figyeljünk

Ahogyan a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnmegelőzési Osztálya fokozottan figyel arra, hogy a budapesti temetőkbe kilátogatók ne váljanak bűncselekmény áldozatává, úgy országszerte is több rendőrrel találkozhatunk az utakon és a temetőkben. Mindenszentek és halottak napján ugyanis előszeretettel lendülnek akcióba a bűnözők, akik észrevétlenül, egy szempillantás alatt okozhatnak kárt az elhunyt szeretteikre emlékező hozzátartozóknak. 

A rendőrség éppen ezért azt kéri, hogy legyünk körültekintők a sírok gondozásakor, és egy pillanatig se hagyjuk őrizetlenül a táskánkat és más értékeinket.

Azt tanácsolják, hogy a táskánkat mindig testhez szorítva viseljük, és ugyanilyen fontos az is, hogy a pénztárcánkat, bankkártyánkat és mobiltelefonunkat tartsuk biztonságos helyen, például zárt, belső zsebben vagy a táska belső részében.
„A személyes tárgyainkat, ékszereinket a felsőruházat alatt, idegen szemektől rejtve viseljük, az iratokat és a kulcsokat elkülönítve tároljuk, valamint még sötétedés előtt látogassunk el a sírkertekbe, lehetőleg ne egyedül!” – hívja fel a figyelmet a Police.hu, hozzátéve: a fiatalok kísérjék el az idősebb hozzátartozóikat.

A rendőrség azt kéri, hogy fokozottan figyeljünk az értékeinkre a temetőben
A rendőrség azt kéri, hogy fokozottan figyeljünk az értékeinkre a temetőbenMatic Grmek / Getty Images Hungary

Legyünk óvatosak a közlekedésben is!

A rendőrség felhívja a figyelmet arra is, hogy az autóban semmiképp ne hagyjunk látható helyen semmilyen iratot, okmányt, bármilyen értéket vagy táskát, és akkor is zárjuk le a kocsit, ha nem megyünk messze tőle. Ugyanakkor az is rendkívül fontos ezekben a napokban, hogy ne megszokásból közlekedjünk, hanem figyeljünk a megnövekedett forgalomra, valamint a közúti jelzésekre, és ha tehetjük, indulás előtt tájékozódjunk a várható változásokról

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek