Melyik magyar termálvíz mire jó valójában?

GettyImages-1349897509
Juhász Marianna

Sok betegség megelőzésére és gyógyítására is jelenthetnek gyógyírt a hazai termálvizek, legyen az gyomorbántalom, ízületi fájdalom, nőgyógyászati panasz vagy székrekedés. Te tudod, hogy mikor melyiket kell fogyasztani, vagy melyikben kell fürödni?

Ha nagyanyámnak kapart a torka, sós vízzel gargalizált, ha gyomorsav bántotta „büdös vizet” ivott, ha pedig szorulása volt, felhajtott egy kis Ferenc Jóskát. A hazai termálvizek gyógyító hatása régóta közismert, és nemcsak a néphiedelem tulajdonít nekik gyógyító erőt, hiszen fizikai tulajdonságaik vagy kémiai összetételük alapján is igazoltan gyógyító hatásúak akár úgy, hogy megisszuk, akár úgy, hogy megmártózunk bennük. Nézzük, melyik magyarországi gyógyvíz mire jó!

Tedd próbára a tudásodat a magyarországi gyógyvizekről!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Úgy tűnik, nem vagy nagy rajongója a hazai termálvizeknek. Így, hogy most már tudod, melyik milyen betegségre jelent gyógyírt, itt az ideje, hogy szükség esetén kipróbáld valamelyiket.

5–7: Nem rossz teljesítmény, de a biztonság érdekében fuss neki még egyszer a kvíznek, hogy még jobban rögzüljenek a gyógyvizekkel kapcsolatos tudnivalók, nehogy véletlenül torokfájásra a Parádi gyógyvízből kortyolj.

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! Te aztán valóban jól ismered az iható és a fürdésre alkalmas gyógyvizek minden jótékony hatását. Fogyaszd továbbra is egészséggel mindegyiket! 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra