A szülők ugyan mindig igyekeznek mindenben szem előtt tartani gyermekeik érdekeit, mégis van az az élethelyzet, amikor a legtudatosabb szülő is elcsábul, és olyan falatokkal kínálja gyermekét, amikről csak azt tudja biztosan, hogy sikert arat velük. Ezek sajnos a legritkább esetben sem a párolt brokkoli vagy a céklapuding. A nagy kedvencek leggyakrabban az ultrafeldolgozott életek közül valók.
A színes fánkok, cukorkák, gumicukrok, csokik, virslik, halrudacskák és a sült krumpli mellett az egyik legkedveltebb fogása a gyerekszájnak a változatos alakot öltő és gyorsan elkészíthető, ezáltal a szülők szívét is könnyen ellágyító csirkefalatkák.
Eddig joggal hittük azt, hogy ezek cukorban, sóban és zsírban gazdag ízvilága ejti rabul a gyermekek ízlelőbimbóit, de a dietetikusok most más elképzeléssel álltak elő.
Friss eredményekre hivatkozva most több szakértő is egyetérteni látszik abban, hogy
a csirkefalatkák jellegtelen, egyszerű és nem túl meghatározó íze az, ami vonzó a gyerekeknek.
A tésztákéhoz és a kenyéréhez hasonlóan, viszonylag semleges íz kedvez bontakozó ízlésüknek. Emellett puha, és egyszerűbb rágni, mint más fehérjeforrást, például a szeletként feltálalt sült húst. A csábító formavilág, dinó vagy egyéb állatkaalakzatok csak fokozzák érdeklődésüket, s ezt kihasználva már egész kis kortól előszeretettel kínálják is számukra a chicken nuggetet még az éttermek is.
Csak Amerikában évente 2,3 milliárd adag fogy belőle,
vagyis hamar hozzászoknak, és régi ismerősként bizalmuk is van benne a gyakran neofóbiás, vagyis az új ételek megkóstolásától vonakodó lurkóknak.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés