Fontos figyelmeztetésről maradnak le tömegek: komoly veszteség lehet a vége

GettyImages-1441444285

A Google már korábban közölte a döntést, de a törlésről kiküldött leveleik sokak szerint félrevezetők.

Azzal a legtöbben már tisztában vannak, hogy a Google törli a két éve inaktív fiókokat, korábban már mi is beszámoltunk erről. Már azt is tudjuk, hogy decemberben kezdenek bele a munkába. Az erről szóló levelek meg is érkeztek a cég szolgáltatásait használók fiókjaiba – de sokak szerint közel sem mindenkihez jutott el azok valós üzenete.

Az internethasználók komoly hányada rendelkezik Google-fiókkal, melyen keresztül hozzáfér a Gmail-rendszerében tárolt leveleihez, a fiókhoz kapcsolt fotóihoz, de akár táblázatokhoz, dokumentumokhoz is.

Az sem ritka, hogy valakinek egynél több fiókja legyen – vagy akár olyan fiókja, amit egykor használt, de ma már nem nyúl hozzá,

viszont potenciálisan fontos adatokat is tárol ott levelek, képek vagy dokumentumok formájában.

A Google sokak szerint nem elég erőteljesen fogalmazta meg a törlés üzenetét levelének tárgymezőjében
A Google sokak szerint nem elég erőteljesen fogalmazta meg a törlés üzenetét levelének tárgymezőjébenNurPhoto / Getty Images Hungary

Ehhez képest „Google-fiókok inaktivitási szabályzatának frissítése” tárgymezővel érkezik a levél, amely a törlés rémét vetíti előre: ilyen semleges sor olvastán sokaknál egyáltalán nem kapcsol be a vészcsengő, nem kattintanak, és nem olvassák el, valójában mi is a levél tartalma. Nekik valószínűleg nem jut eszükbe, hogy át kellene gondolniuk, vajon van-e olyan fiókjuk, amely veszélyben lehet.

A fiók megtartásához egyébként nem kell sokat tenni, az is elég, ha valaki bejelentkezik oda, levelet ír vagy olvas benne. 

A Google-nak pénzébe kerül, hogy ennyi inaktív fiókot tartson fenn feleslegesen – bár a techcég azzal indokolja a döntést, hogy a legtöbb magára hagyott fióknál nincs bekapcsolva a kétfaktoros hitelesítés, így azokat sokkal könnyebb ellopni.

Bármi is legyen ezzel kapcsolatosan az igazság, gondold át, van-e olyan fiókod, ami veszélyben lehet!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra