Nagyon furcsa dolog történik, ha ezt a keresőszót írod be a Google-ba

GettyImages-1676292735 (1)
Olvasási idő kb. 2 perc

Mindössze egyetlen szót kell beírni a Google keresőbe, és indul a játék.

Titkos játékot rejt a Google keresőszolgáltatása. Ahhoz, hogy megnézzük, mi is az, az alábbi szót kell csupán beírnunk. 

A Femina fedezte fel a vicces netes játékot, s hívja fel a figyelmünket cikkében arra, hogy a Google-nek több olyan apró, rejtett funkciója van, amelyekkel akár órákig is el tud szórakozni az ember.

Vigyázz, a Google-keresés függőséget okozhat

Ha beírod a Google keresőjébe a Katamari szót, a bal sarokban rögvest feltűnik egy apró labda. Ha erre rákattintasz, már indulhat is a játék. A billentyűzeteden található nyilakkal, vagy az egérrel irányíthatod a labdát a képernyőn, amely magához ragasztja az útjába kerülő képeket, keresőmezőket és feliratokat, miközben egyre nagyobbra növekszik. 

Egy játék ihlette

Az eredeti Katamari, melyről a szórakoztatóan felesleges Google-játék a nevét kapta, valójában egy japán videójáték-sorozat volt. Eredeti verziójában, melyet Takahasi Keita hozott létre, és a Namco fejlesztette és adott ki, egy Pörgős Herceg, vagy Minden Kozmosz Hercege nevet viselő karaktert kellett irányítani, aki segített az apjának, a Minden Kozmosz Királyának a csillagok és bolygók újjáteremtésében. A játék első része, a Katamari Damacy PlayStation 2-re jelent meg, és igazi klasszikussá vált. 

A Katamari Damacy – amit leginkább lélek-rögnek lehet fordítani – alapötlete egyszerű, de nagyszerű, pont mint a Google változata: a játékos egy földönkívüli herceg szerepében tevékenykedik, akit a kozmosz királya küldött a Földre, hogy minden létező dologból golyókat gyűjtsön, olyan golyókat, amelyek, ha elég nagyok, új csillagokká válnak, és újra benépesítik a kozmoszt.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek