Most lepipálhatja Sophia Lorent Gina Lollobrigida, ha nyer az olasz választásokon

GettyImages-537148799

Sok évtizedes rivalizálás végére tehetnek pontot a szeptember végi olaszországi választások, amelyeken a nyugalmazott olasz díva, Gina Lollobrigida jelöltként indul egy vadonatúj alapítású párt színeiben. Ha politikai karrierje, túl a 95. életévén, beindul, azzal valószínűleg tényleg lefőzhetné az egykor adócsaládért lesittelt szemüvegkeret-császárnét, örök vetélytársát, a nyugodt szépkorba beletörődni látszó Sophia Lorent. De vigyázat, Loren is megy majd szavazni!

A civakodás jót tesz a hírnévnek?

Nemcsak a férfiközönség körében, de még a szakmai berkekben is népszerű Sophia Loren, úgy tűnik, csak egyetlen ember szívét nem tudta meghódítani, ez pedig örök riválisáé, Gina Lollobrigidáé. Ugyan volt idő, amikor egyesek állították, hogy a kettőjük életét átszövő folyamatos rivalizálás csak Lorenék ügynökségének rafinált marketingfogása, nagyon úgy fest, a két dívamatuzsálem valóban nem tudott hajlott koruk ellenére a mai napig sem egymás őszinte hívévé válni.

Ki az elegánsabb hölgy?

Miközben az évek során szép fokozatosan Sophia az elegancia védjegye lett, Gina azt nyilatkozta róla: „parasztlányt ugyan tökéletesen alakít, de igazi hölgyet soha”. Míg Sophia hazájában egyszerre a tökéletes feleség, szakácskönyvet kiadó háziasszony és legendássá váló szemüvegkeret-márkát alapító divatikon, addig Gina valódi tehetségével és szépségével Hollywoodot is fiatalon meghódította önerőből. Ez mindig is csípte vetélytársának szemét, akinek szakmai életútját, főleg az elején, menedzser férje terelgette sikeresen.

Szemüvegkereteivel nyilván újabb borsot tört Gina szexi kis orra alá
Szemüvegkereteivel nyilván újabb borsot tört Gina szexi kis orra aláTom Stoddart / Getty Images Hungary

Ki a szexisebb díva?

Gina Lollobrigida híres 90-60-90-es nyerő számsorával felülírta még valós színészi tehetségét is, ami pedig hamar a legfényesebb álomgyári csillagok közé repítette a hajdani szexszimbólumot. Mindez azonban nem volt Oscarra fordítható, miközben Sophia Loren kétszer is lubickolhatott az Amerikai Filmakadémia díjának dicsőségében, s ráadásul még olyan kijelentést is mert tenni, hogy bögyösebb, mint alakjáért irigyelt kolléganője.

Az egyik legutóbbi döfés

A Gina Lollobrigidánál néhány évvel fiatalabb Sophia Loren már 1994-ben kapott saját csillagot az amerikai Walk of Fame sikersétányán.

Ez a földre kucorodás sem állna ám jól akárkinek
Ez a földre kucorodás sem állna ám jól akárkinekFrank Trapper / Getty Images Hungary

Ebben az elismerésben konkurensének csak jóval később, 2018-ban lett része. Nem csoda tehát, hogy a 90. életévét akkor már betöltött színésznő hazájának ünneplő koszorújában, a megtisztelő esemény előtt néhány hónappal egy nyilatkozatában még bevitt egy feltehetően elégtételnek szánt gyomrost szépségideál versenytársának, Sophiának, azóta sokat idézett mondatával: „Én nem kerestem a rivalizálást senkivel. Én voltam a numero uno.”

Ha kicsit később is, de neki is sikerült csillaggá lennie a sétányon
Ha kicsit később is, de neki is sikerült csillaggá lennie a sétányonAvalon / Getty Images Hungary

Van bennük közös is?

Sophia meglehetősen szegény sorból származik, s családját maga rángatta ki szépségével a háború utáni idők sanyarú nélkülözéséből, amihez céltudatos, magányos és anyagi gondokkal küzdő anyja segítette hozzá. Előbb 15 évesen szépségversenyre küldte lányát, majd castingokra és statisztálni. Az anya számításai be is jöttek, mert a nála jóval korosabb és többet látott producer-menedzser, Carlo Ponti hamar fel is figyelt a lányra, s bár többen túl magasnak és kissé tramplinak tartották, Pontinak jó szeme volt a csiszolatlan gyémánthoz. Egy kis finomítás és névátalakítás után, immár Sophia Loren, elindult a siker útján.

1959-ben már New Yorkban pózolt
1959-ben már New Yorkban pózoltTony Vaccaro / Getty Images Hungary

Az ugyancsak lányos családból származó Gina mögött szintén állt egy nem jómódú, de annál céltudatosabb anyuka, aki festészetet és szobrászatot tanuló lányát arra biztatta, induljon el egy szépségkirálynő-választáson.

Fotóriporterként még Fidel Castrot is hosszasan fókuszban tartotta
Fotóriporterként még Fidel Castrot is hosszasan fókuszban tartottaCentral Press / Getty Images Hungary

A feltűnően szép fiatal lány érdemei nem maradtak elismerés nélkül, s az előkelő helyezés mellett már akkor sokan felfigyeltek rá. Felkeltette Hollywood érdeklődését is, de ott szakmailag nem sokat fejlődött, így visszatért hazájába, és ott váltotta tehetségét igazi filmes, fotóriporteri és szépségbálvány-karrierre, amit most, 95. életévét betöltve politikai pályafutással kíván megkoronázni.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra