Fűszeres birsalmakompót téli hangulatban - frissen sült húsok mellett tálald

Legyen akár vörös hús, hal, vagy szárnyas, ez a klassz köret remekül kíséri majd úgy a fokhagymás tarját, mint a joghurtos csirkemellet. Ha pedig túl nagy adag készült belőle, krémesítsd egy mixerben és rétegezd egy nagy adag vaníliás mascarponekrémmel egy desszertpohárban. Tökéletes lesz másnap az ebéd után.

Vaníliásan az igazi.
Vaníliásan az igazi.Nariman Safarov

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab birsalma összevágva
  • 1 darab vaníliarúd (akár kikapart magjai nélkül)
  • 1 mk. csillagánizs
  • 1 ek. citrom leve és héja
  • 5 ek. cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a birsalmákat a fűszerekkel és ízesítőkkel egy kisebb lábasba, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd 25 percen át kis lángon fedő alatt, majd a vízben hagyd kihűlni a gyümölcsöket. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek