Amerikában jártunk, ahol nemcsak a háziasszonyok konyhaszekrényében, hanem a nagy élelmiszer-üzletláncokban is találtunk érdekességeket. Például ezt a nyolc dolgot.
Ilyen kolbász nincs még egy
Egy nagy élelmiszerlánc üzletében sétálva kétszer is visszaléptünk egy üveges ételeket tartalmazó kartonhoz, hogy meggyőződjünk róla, tényleg az-e, amit nem anyanyelvi angollal villámgyorsan lefordítottunk magunkban. Akárhonnan is olvassuk, ezt semmi mással nem lehet összetéveszteni, az van benne ugyanis, amit elsőre láttunk: üveges ecetes kolbász csirkéből és sertéshúsból, mellette pedig a „kistestvére”, az ecetes tojás.
Cseresznye, de még milyen!
Nem meglepő látvány a cseresznye a gyümölcsöstálcán, ám ha tudjuk, hogy ez a cseresznye nem olyan cseresznye, mint amit mi ismerünk, akkor már egészen kíváncsivá teszi az embert.
Az élelmiszerüzletek mindig szép és egészséges zöldség- és gyümölcsáruival feltöltött részlegén ugyanis nem másra bukkantunk, mint az eperízű cseresznyére.
A kaliforniai dr. David Cain kertész-gyümölcsgenetikus és csapata által kifejlesztett vattacukorízű szőlő után már meg sem lepődtünk.
Füst, ami cseppet sem légies
Nem csalás, nem ámítás, létezik egy üvegbe zárt folyadék, amelyen ez áll: folyékony füst. Mint kiderült, ez már itthon sem annyira ismeretlen dolog, azért meglepő, hogy segítségével akár mi magunk is készíthetünk természetes füstízű ételeket a hétköznapi konyhácskánkban.
Gyors krumplipüré ezer ízben
Amerikában sincs akadálya egy jó kis krumplipüréevésnek. Mi több, vacakolnunk sem kell a pucolással vagy az alapos tisztogatással, és még fél órát sem kell főznünk, majd a végén ízesítenünk ahhoz, hogy együnk egy jót belőle. Egyvalamit viszont meg kell tennünk: kiválasztani, hogy a tucatnyi íz közül melyik instant pürét kutyuljuk ki egy perc alatt – mondjuk, a hagyományost, a vajasat, a krémes vajasat, a vajas-fűszereset, a tejfölös metélőhagymást, a négysajtost vagy épp a sült fokhagymás-parmezánost.
Kettő az egyben
Ha véletlenül nem tudnánk eldönteni, hogy inkább hamburgert ennénk vagy tésztát, Amerikában megtaláljuk az arany középutat a sajtburger-makaróniban.
Ez a titokzatos nevet viselő termék nem más, mint egy zacskóba zárt tészta sajtos szósszal és darált marhahús hozzáadásával.
A „paszta” egyébként kapható csak marhahúsos, Stroganoff marhás és dupla sajtburgeres változatban is.
Rágó nem túl hagyományosan
Meglepett bennünket az egyik rágógyártó különleges ízben piacra dobott finomsága, a fahéjas ízű rágó is, amely nemcsak első olvasásra, hanem első ízlelésre is meglehetősen vad. De azért szeretjük, annak ellenére, hogy eleinte olyan, mintha a nyelvünkre borítanánk egy zacskó fahéjat, de később friss, édeskés rágnivalóvá szelídül.
Hogy mi: ropogós kapor?
Ezen a terméken azért akadt meg a szemünk, mert a legnagyobb betűkkel ropogós kaprot írtak a zacskójára. És ami igaz, az igaz, a tartalma sem áll messze a valóságtól, az étel valóban kapros, csak épp nem más, mint savanyúságízű sült uborka. Megkóstoltuk, és isteni! Egy vegyes zöldségekből összeállított salátának egy igencsak különleges ízt adó összetevőjeként tökéletes választás.
Popcorn extrákkal
Az egyébként nálunk is kapható, apró, amerikai cukordrazsékat a tengerentúlon még több verzióban megtalálni. Ám arra nem számítottunk, hogy kínálnak kifejezetten pattogatott kukoricára szórandó változatot is.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés