Itt a megoldás, hogy ne menjen tönkre a frizurád a strandon vagy a kánikulában

GettyImages-964212380

Megvan még valahol passzív tudásban a vastag gumiból készült, kitüremkedő virágokkal ékesített úszósapkák látványa, amiben a retró strandokon a mamikák szigorúan kitartott fejjel kartempóztak? Azóta persze értjük a motivációt! Nincs is rosszabb, mint amikor vizesre fröcskölnek egy uszodában, vagy a vasalt haj tönkremegy a tengerparton, a strandon kiegyenesednek a girlandok, és lógó cumplikkal nézelődhetünk a vízicsúszda alól. Ezt senki nem kívánhatja magának a nyaralása kellős közepén, úgyhogy keresni kell valami megoldást!

A kivasalt göndör haj a párás, nyirkos levegőn visszaugrik, a loknisra bodorított egyenes pedig szomorúan fittyed majd le, elveszítve ráerőltetett tartását. A feltűzött hajkoronából csak a fejbőrből magányosan kimeredő csatok látványa marad, a lófarok pedig egy darab vizes cumplivá tömörödik a víztől. Egyik sem az a látvány, amit a fürdőruhát próbálgatva a próbafülkében elképzeltünk magunknak, amikor lelki szemeinkkel láttuk, hogy majd elegánsan kortyolgatunk benne egy koktélt egy tengerre néző medence széléről, lábunkat a vízbe lógatva, makulátlan sminkben, harmonizáló kiegészítőkkel és tökéletesre belőtt séróval. Pedig a nyári melegben még vízpartra sem kell feltétlenül menni ahhoz, hogy pikk-pakk tönkremenjen egy gondosan megkomponált frizura: elég egy párakapu kísértése, vagy csak a fejbőr természetes izzadása a 40 fokos hőségben, és mindennek lőttek.

De akkor hogy őrizzük meg méltóságunkat a hőguta alatt is?

Legjobban úgy tudunk védekezni a pára, a víz és a meleg kártékony hatásai ellen, ha már előre felkészülünk arra, hogy ebből baj lesz, és olyan hajszerkezettel indulunk egy nyári napnak, vagy egy vízi programra, amely egyszerre jól is áll, ugyanakkor a legkisebb kárt képes benne okozni egyébként nagy barátunk, a H2O és annak különböző halmazállapotai.

Erről már lemondhatunk, van más megoldás!
Erről már lemondhatunk, van más megoldás!Bruce Laurance / Getty Images Hungary

Az ilyen napokon tanácsos nem a legprecízebben beállított loknis frizurát vagy gondosan vasalgatott hajviseletet választanunk. 

Olyan frizurában gondolkodjunk, aminek a feladása a legkisebb lelki törést okozza, de még esztétikailag is a tűréshatáron belül maradunk.

Egész egyszerűen kicsit el is rejthetjük a hajat már eleve, így amikor szétázva lóg majd, nem lesz  sem nagy a kontraszt, sem túl feltűnő, és nem akkor kell azon gondolkoznunk, hova rejtsük, vagy hogy hozzuk ki belőle a maximumot

Két legyet egy csapásra: a kalap öltöztet és jó szándékúan elfed apróbb tökéletlenségeket
Két legyet egy csapásra: a kalap öltöztet és jó szándékúan elfed apróbb tökéletlenségeketHalfpoint Images / Getty Images Hungary

Szalmakalap

Érdemtelenül kopott ki a nyári utcai viseletből ez a kellemes és praktikus fejfedő, ami ezerféle színben és fazonban lehetne elérhető, hogy minden szetthez jusson egy hozzá passzoló. De amíg nincs is újra ekkora választék belőle, addig abból a csekélyebb felhozatalból is meg lehet találni azt a hétköznapi viseletre alkalmas, „nem túl kevés, nem túl sok” típust, amiben jól érezzük magunkat. Hétköznapra a kisebb karimájú változatok lesznek valószínűleg a praktikusak, de elegánsabb alkalmakra vagy szabadtéri programra a szélesebb karimájú szalmakalapok is tökéletesek. Ezek a naptól is jobban védenek. Rövid és hosszú, kiengedett hajon is jól tudnak állni. Rövid hajúak esetleg köthetnek a fejükre alá egy kendőt, amelynek a csücskei úgy lógnak ki a kalap alól, mint a hosszú haj tincsei.

Egy ilyen kis átlagos kalap igazán nem nagy dolog, mondhatni: semmi különös, de mégis

annyira fel tudja dobni a megjelenést, amellett, hogy az esetleg sérült frizurát ápolja és eltakarja, hogy megéri időben gondoskodni róla.

Halászsapka

Más stílus, más életérzés, más vizuális hatás, de van, akihez ez áll közelebb. Fiatalos, trendi, és egy jól megválasztott napszemüveggel tökéletes összhatást eredményezhet.

Larsen Thompson idén tavasszal Cannes-ban szintén e mellett tette le a voksát, és nem hibázott
Larsen Thompson idén tavasszal Cannes-ban szintén e mellett tette le a voksát, és nem hibázottEdward Berthelot / Getty Images Hungary

Kendő

Be lehet az egész fejet tekerni vele számtalan megkötési móddal, vagy elég csak összetekerve egy pántot hajtogatnunk belőle. Ez lehet széles, homloktól induló, a hajtöveket eltakaró, de viselhetjük csak pántként is keskenyebbre tekerve.

Nagystílű és elegáns, nem is gondolnánk, hogy cinkos is egy lustább megoldásban
Nagystílű és elegáns, nem is gondolnánk, hogy cinkos is egy lustább megoldásbanAja Koska / Getty Images Hungary

Ez utóbbi a rövid hajnak is nagyon jót tesz, a kleopátrától a felnyírt, egészen fiúsan rövid hajra is tehetünk egy pántot, amit akár féloldalasan felül, középen vagy hátul tarkónál masnira lehet kötni. Rövid hajhoz érdemes még egy nagyobb, üde, nyári fülbevalóval feldobni és nőiesebbé tenni az összhatást.

Számtalan megoldás lehetséges…Getty Images Hungary
Számtalan megoldás lehetséges…Getty Images HungaryDragos Cojocari

Hajpánt

A merev hajráfok széles választéka mellett megtalálhatóak a textillel bevont drót hajpántok is a piacon, amelyek nagy előnye, hogy a sokaknak érzékeny halántéki részre semmilyen nyomást nem gyakorolnak, így nem okoznak hosszabb távon sem fejfájást, a hatás viszont legalább olyan megkapó. 

Néhány példa a sokrétű felhasználásra
Néhány példa a sokrétű felhasználásraVikiVector / Getty Images Hungary

Ugyan kutatások igazolták, hogy a legszexisebb női hajviselet a férfiak szemében a hosszú haj, a magabiztosságot sugárzó rövid női frizurák is lágyabbá, bohókásabbá és nőiesebbé tehetők alkalmanként más stílusú kiegészítővel, változatosan használva azokat. A képen látható megoldások a kibontott hosszú hajat babásabbá teszik, a kontyba felfogotthoz is passzolnak, azt vagányabbá és trendibbé változtatják, de kifejezetten feldobják a fiúsan rövid hajakat is. Érdemes merészen válogatni a kínálkozó számtalan lehetőség közül, így választékosan és praktikusan tudunk megjelenni és szembenézni a nyári időjárással.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra