Ebben az országban a legnagyobb az esély a földrengésre: tudod, melyik az?

GettyImages-1452468839

Földrengés szinte bárhol előfordulhat, de van néhány ország, ahol az esélye lényegesen nagyobb. Ha a térkép jó barátod, ezek a kérdések nem okozhatnak nehézséget.

Van egy terület a Csendes-óceán partjai mentén, egy széles, sávszerű földrajzi régió, ahol különösen sok, működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el, és nagy mennyiségű szeizmikus aktivitást regisztrálnak. Ezt a patkó alakú területet Chilétől az USA-n és Japánon át Új-Zélandig csendes-óceáni tűzgyűrűnek is nevezik, és az itt található országokban ezért jóval magasabb a földrengés és a vulkánkitörések esélye, mint máshol. A földmozgások a kőzetlemezek találkozásánál a leggyakoribbak. Lássuk, eltalálod-e melyik országok vannak kitéve nagyobb veszélynek!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–5 pont: Ez most nem jött össze, jobb, ha neten nézel utána a legközelebbi utazás előtt, mennyire földrengésveszélyes a kiszemelt úti cél.

6–8 pont: Ügyes! Sok jó válasz született, biztosan figyeltél földrajzórán!

9–10 pont: Gratulálunk! Igazán jó lehettél földrajzból! Ha ilyen jól teljesítettél, talán ez a kvíz is tetszene!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra