Tudod, hogy melyik esemény történt hamarabb?

GettyImages-1180700961
Kálmán Szonja

Az iraki háború kezdete vagy az Armageddon című film premierje? Szeptember 11. eseményei vagy a Hét év Tibetben bemutatója? Tippeld meg, mi történt hamarabb!

Sokunk életében van meghatározó szerepe egy-egy filmnek ugyanúgy, mint ahogyan egyes életeseményeinket gyakran kötjük ahhoz is, hogy éppen mi történt a nagyvilágban. Ahogyan a legtöbben emlékeznek arra, mit csináltak akkor, amikor a repülőgépek az ikertornyokba csapódtak, úgy abban az időben, amikor még mindenképpen moziba mentünk, ha meg akartuk nézni kedvencünk egy új filmjét, sőt, még a jegyeket is eltettük emlékbe, nagy jelentősége volt annak is, mikor mutatták be egy újabb alkotást.

Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, te mennyire tudod ezt a két dimenziót összefésülni. Mi történt tehát hamarabb: egy adott film bemutatója vagy egy történelmi esemény?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelést lejjebb találod!

Értékelés:

0–3 pont: Talán csak nem figyeltél oda eléggé, próbáld újra!

4–6 pont: Érdemes lenne feleleveníted a közelmúlt történelmével kapcsolatos emlékeidet!

7–8 pont: Nem rossz – de talán nem láttál minden filmet a felsorolásból.

9–10 pont: Gratulálunk, tökéletes eredmény!

Oszd meg másokkal is!
Mustra