Egy álomvilág, ahol minden sikerül – a kritikák ellenére is siker az Emily Párizsban

GettyImages-1356709213

A magával ragadó könnyed történet egy olyan világban játszódik, amit csillámporral szórtak be. Az alkotók ráéreztek, hogy ami a világnak kell ezekben az időkben, az a mese habbal.

Az Emily Párizsban netflixes sorozat második évada végre visszatért. A csillogó szemű, folyton jókedvű Emily magával sodró párizsi szerelmi életét és karrierútját már november óta várjuk: ha kíváncsi vagy, mennyire jöttek be a második évad tartalmáról spekuláló jóslataink, olvass bele „Minden, amit tudnod kell az Emily Párizsban 2. évadáról” című cikkünkbe.

A Port.hu-n kiemelkedő értékelést kapott, 9,3 pontot kapott a 10-ből attól a mindössze 19 emberből, aki értékelte. Na de miért imádjuk ennyire az Emily Párizsbant? Összeszedtünk 3 okot, ami magyarázatot adhat erre.

Egy álomvilág, ahol minden sikerül

A sorozat sok kritikát kapott, például mert nem valósághűen mutatja be a francia embereket, sztereotípiákra csupaszítva őket, vagy mert Emily nem tűnik nyitottabbnak egy felszínes turistánál, még a nyelvet sem tanulja meg. De a listát gyarapítja Emily munkahelyi sikere, ahol gyakorlatilag teljes kezdőként intuitívan talál olyan megoldásokat a problémákra, amelyeknél az is valószínűbb, hogy Hamupipőke üvegcipőben futott.

Jogos észrevételek, mi tagadás? Mégis tegyük félre a racionális énünket, és hagyjuk, hogy a hangulat elvarázsoljon. Közben azért sem kell izgulni, vajon hogyan végződik a történet. 

Emily nem úgy néz ki, mint aki…

  • …különösebben törné magát azon, hogy újabbnál újabb marketingötletekkel álljon elő, egyszerűen csak megy neki
  • …különösebben törné magát azon, hogy új barátokat szerezzen a számára teljesen idegen városban, Mindy és Camille egyszerűen csak belesétálnak az életébe
  • …különösebben törné magát azon, hogy társat találjon magának, egyszerűen csak az összes jóképű férfikarakternek automatikusan tetszik.

Emily életében minden csoda egyszerűen csak megtörténik. Ne felejtsük el azt sem, hogy 2020-ban volt a premier, amikor az egész világ a járvány miatt aggódott.

Már csak a ruhakölteményekért megéri nézni az Emily Párizsbant!
Már csak a ruhakölteményekért megéri nézni az Emily Párizsbant!Marc Piasecki / Getty Images Hungary

Azok. A. Ruhák!

A sablonok mentén haladva nem meglepő, ha egy párizsi történet a ruhák körül forog. Emily egyedi megjelenése a divatszerkesztőknek igazi csemegét jelentettek: a legkiválóbb ruha-összeállítások között volt egy Audrey Hepburn-szerű fekete ruha vagy a teljes fukszia szett. Ezeket még az  Elle Australia is a legjobb ruhaköltemények közé sorolta cikkében.

A megannyi nevetséges vödörkalapokkal és a bántóan rikító színösszeállításokkal mintha a Z generáció divatját próbálták volna összemosni a párizsi eleganciával és egy amerikai turista öltözékével, valamilyen furcsa hibridet kreálva. 

Párizs, Párizs, Párizs!

Végigsétáltuk Párizs utcáit Emilyvel, miközben 2020-ban a legtöbben lemondtak az utazásról. Átkelhettünk Emilyt követve a csodálatos Pont Alexandre III hídon, ahol reklámforgatáson vett részt. Megnéztük a Palais Garnier operaházat, amikor Emily balettelőadásra ment. Megtekinthettük a L’Atelier des Lumi è res-ben a Van Gogh képeiből készített digitális kiállítást. Egyszóval turistáskodhattunk a kanapénkról.

Végszó

Az Emily Párizsban kikapcsolódásnak tökéletes választás, amit abszolút kár komolyan venni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra