Most kiderül, mennyire ismered Európát

GettyImages-10017550

A világ legmagasabban fekvő városa a perui Andokban La Rinconada, mely 5100 méter magasan fekszik, de vajon Európáé melyik? A világ leghosszabb folyójának jelenleg az Amazonast tartják, de az Európában lévő folyók közül melyik lehet a legnagyobb? A világ legnagyobb tava pedig a Kaszpi-tenger, de vajon az öreg kontinensen melyik tó az aranyérmes?

Tudtad, hogy Európa neve a görög mitológiából származik? Európé királylánynak Zeusszal gyűlt meg a baja. Neked vajon ezzel a kvízzel fog?

Ha figyeltél földrajzórán, vagy nyitott szemmel járod a világot vagy legalábbis Európát, menni fog. Ha ismered az öreg kontinens minden zegét-zugát, de a rekorder legeket mindenképp, most Európa- bajnok lehetsz!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért utazz lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Érdemes lenne még lapozgatni kicsit a világatlaszt, főleg az Európáról szóló oldalakat.

4–7 találat: Jó nyomon vagy, de még pár leget meg kell ismerni az európai rekordokból a teljes diadalhoz.

8–10 találat: Gratulálunk, ez igazán Európa-bajnok teljesítmény!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra