Mondjuk az eseményt, találd el az évszázadot!

Kvíz

GettyImages-1205488027

Keresztes háborúk, parasztfelkelések, uralkodói családok kihalása vagy éppen érdekek mentén történő összeházasítása, szabadságharcok és állampuccsok. Mennyi dátumot lehet megjegyezni? A történelemoktatás újabb szemlélete értelmében nem a konkrét, napra pontos dátumokra kell fókuszálni, hanem a folyamatok megértésére. De azért legalább évszázadra megvan még, hogy melyik eseményre mikor került sor?

A tatárjárás, a mohácsi csata, Nándorfehérvár és a világháborúk dátumai talán tényleg olyan évszámokká váltak, amikről azt mondhatjuk: „ha álmomból felébresztenek is…”

Eközben pedig más fontos történelmi események esetében már az is nagy szó, ha századra eltaláljuk, mikor is történtek.

Nem lesz könnyű, az ötös az új tízes találat. Hajrá!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés: 

0–3 találatig: Khmm… ez ugyebár egy halvány kettes lenne, ha dolgozatot írnánk, de figyelembe véve, hogy nem volt könnyű, beírunk egy hármas alát.

4–7 találatig: Egészen tűrhető eredmény egy ilyen nehéz kvíz esetében. Egy izmos négyest tudunk felajánlani képzeletbeli törióránk eredményként mára.

8–10 találatig: Bravó! (Szinte) csillagos ötös. Valaki nagyon figyelt anno történelemórán?! Gratulálunk!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra