Csak ide ne tedd a pénzed!

GettyImages-1008922596
Jakab Viktória

Ki ne szeretné biztonságban tudni a megtakarításait? Így volt ezzel az az olasz férfi is, akinek rossz választása miatt szinte mindene elégett.

Ha otthon tartjuk értékeinket, jól meg kell fontolni, hol is lehetnek igazán biztonságban. Van, aki még mindig a párnájára vagy a matracára esküszik, mások szerint a konyhában lesz a legjobb helye a fagyaszóban, vagy a cukor, a tészta közé rejtve. Sok tippet kapunk akár interneten is, ami lehet, hogy első pillantásra jó ötletnek tűnik, de nem árt átgondolni a lehetséges hátrányait is. 

Elégett a megtakarítás

Egy római férfi úgy gondolta, nyáron a legjobb választás, ha a kéménybe rejti a vagyonát a betörők elől. 20 000 euró (közel 8 millió forint) értékű kötvény csücsült a kéményben egész nyár folyamán, amivel nem is lett volna gond, ha nem felejti el átköltöztetni őket a téli időszakra. Balszerencséjére ezt az információt nem osztotta meg a feleségével, aki karácsonykor begyújtott a kandallóba, hogy hangulatosabbá tegye az ünnepeket, így elfüstölt az ott tárolt vagyon is.

„Amikor megláttam a lángokat, majdnem elájultam. Azt hittem, ez egy biztonságos hely, ahol a tolvajoknak soha nem jutna eszébe, hogy keresgéljenek. A feleségem nem tudta, hogy ott rejtettem el őket”

– nyilatkozta a pórul járt férfi.

Egy halvány reménye maradt még, mert a postán dolgozó testvére szerint, ha tudja a kötvények sorszámát, van esély rá, hogy visszaszerezze az elveszett pénzét. Ezek után, lehet más megoldást választ a tárolására, vagy egy bankra bízza ezt a feladatot.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra