Készültséget rendelnek el a Dunán: ezt a területet érinti

GettyImages-589975884
Olvasási idő kb. 2 perc

Emelkedésnek indul a holnaptól a Duna vízszintje, amely miatt már volt, ahol másdofokú készültséget rendeltek el. Mutatjuk a részleteket.

Noha messze még a tetőzés pontos időpontjának meghatározása, az már most jól látszik, hogy a Duna vízszintje emelkedni fog a következő napokban. Az Időkép előrejelzése szerint holnaptól kezdődően már tapasztalható majd a változás, amely a folyó vízgyűjtőjén lehulló, helyenként extrém mennyiségű esőnek köszönhető. 

Egyelőre nem lesz tavalyihoz hasonló dunai árvíz

Bár még kristálytisztán él bennünk az 2023 év végének budapesti látképe, amikor a fővárosi árvíz során 7 méteren tetőzött a Duna, a mostani előrejelzések szerint ilyenre most nem kell számítanunk. Olyannyira, hogy úgy tűnik, egyelőre attól sem kell tartanunk, hogy a megemelkedő víz elönti a rakpartot. Máshol viszont már készülődnek az áradásra: jelenleg a Győrtől északra fekvő, határmenti Nagybajcsnál jeleznek előre másodfokú árvízvédelmi készültséget, Komáromban pedig elsőfokú készültségre számítanak.

Ilyen volt a 2023-as dunai árvíz Budapesten
Ilyen volt a 2023-as dunai árvíz BudapestenPolyák Attila - We Love Budapest

Legyünk naprakészek!

A meteorológiai portál szerint a vízügyi előrejelzések egyelőre nem szólnak tetőzés időpontról, de azt tanácsolják, hogy mindenképpen hasznos figyelemmel kísérni a friss információkat. Már csak azért is, mert meglehetősen izgalmas időjárásnak nézünk elébe, a következő napok nagy mennyiségű csapadékot tartogatnak. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek