Te szoktál online ruhákat venni, vagy inkább a próbafülkés típus vagy?

Molnár-Zolnay Fruzsina

Vásárlási szokásaink megváltoztak, divatfelfogásunk sokrétűbb lett, ízlésünk kifinomultabb, stílusunk önazonosabb. Ma már mindenki tudja, mit akar, és tudatosan keresi a számára leginkább megfelelő ruhadarabot a legjobb áron, a hozzá legközelebb álló márka vagy tervező kivitelezésében. Ez eddig sem volt lehetetlen, de a Zalando Magyarországra érkezésével egy csapásra még könnyebb és valóságosabb mindez.

Kitől kérünk tanácsot?

Korábban az édesanyjukkal mentek ruhát venni a kisasszonyok. Nem sokkal később már anyuval shoppingoltak csajos programként a fiatal lányok, esetleg barinős társaságban jártak próbafülkéről próbafülkére. A barátnői csapatokba verődős változatban olykor kegyetlenebb visszajelzések is érkezhettek a fülkéből a fényre lépve, mint anya elfogult jelenlétében, de azért mégis mindig segített mindenki mindenkinek eldönteni, mit nagyon ne, és mit igen.

Kiknek hiszünk?

Mára annyiban szélesedett ez a paletta is, hogy a nagy márkák, divatlapok, óriásplakátok, közösségi oldalak, elfogult anyukák, cuki barinők, jó érzékkel és kellő instrukciókkal ellátott kirakatrendezők és képzett stylistok mellett influenszerek is tippeket adnak”, mitől néz valami ki trendibben, és mit mivel lenne menőbb viselni. Ezeket a tippeket persze vagy megfogadjuk, vagy nem, de ha nem jön be az egyik influenszer stílusa, választhatunk magunknak másikat. 

Inspirálhatnak a másoktól nyert pozitív benyomások, és formálhatják ízlésünket a negatív, elrettentő példák is.

Kiben vagy miben bízunk?

Van, aki egy márkára esküszik, és rábízza a kreatív munkát. Márkahűen ragaszkodik egy brandhez, mert megtalálta benne saját arculatát, és így nem kell azon gondolkodni, mit mivel kombináljon, vagy hova menjen, ha ruhára van szüksége. A név általában kötelez, ezért nem fog mellé a márkás cuccal.

Más a kifutó, és más a befutó a hétköznapokban, nézegetni mindkettőt jólesik
Más a kifutó, és más a befutó a hétköznapokban, nézegetni mindkettőt jólesikSascha Steinbach / Getty Images Hungary

Olyan is van, aki abban leli örömét, hogy tudja minél változatosabban, különböző márkákból vagy éppen no name darabokból is trendi és sajátos módon összeválogatva megmutatni igazi énjét. Ez ma már nem is mindig pénz kérdése, second hand boltokból ugyanolyan stílusosan fel lehet öltözni, mint a high fashion márkák darabjaiból.

Mit veszünk (fel)?

Mindenesetre, ha valaki érzékeny a divatra, az önkifejezés egyik eszközeként fontosnak tartja, hogy mit vesz nap mint nap magára, az biztosan eltölt reggelente pár percet a szekrény vagy a tükör előtt állva. Mielőtt pedig ide eljutna bejár néhány üzletet, próbafülkét, vagy manapság már inkább csak weboldalt?

Honnan?

Most a hatalmas választék, a híres designermárkák és a kényelmes vásárlás szerelmesei kiteljesedhetnek az egyik legnagyobb divatcég hazánkba érkezésével. Akár a Balaton partján egy hideg üdítőt szürcsölgetve, akár otthon egy kényelmes fotelbe kucorodva bogarászhatóvá válik a Zalando applikációja segítségével 1700 márka mintegy 350 000 terméke.

A vásárlás így egyszerűbb… Getty Images Hungary
A vásárlás így egyszerűbb… Getty Images HungaryMichele Tantussi

A Magyarországon most júniusban debütáló divatóriás már 25 országban kínálja többek között legújabb Karl Lagerfeld-, Calvin Klein-, Hugo Boss-, Moschino-, Tommy Hilfiger-, Michael Kors-, Guess-, Levi’s-, Nike-, New Balance- vagy akár Bershka-termékeit. A vásárlás lehetőségével a több mint két tucat országból eddig már közel 49 millió divatrajongó élt, a cég pedig nulladik itthoni születésnapját egy exkluzív divatpartival ünnepelte, ahol a nyitókampányban részt vevő influenszerek mellett zenészek és a trendekben érintett közönség koccinthatott egy újabb nyitásra, mellyel közelebb kerültünk a széles divat nagyvilághoz.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra