6 görögdinnye súlyának megfelelő daganat volt a testében

GettyImages-1127221146

A bal lábát fájlalta, súlyos légszomjra panaszkodott, és még a bőre is elfertőződött annak a 71 éves amerikai nőnek, aki majd’ 100 kilósan került kórházba. A tüneteket az orvosok nem tudták mire vélni, végül a vizsgálatok meglepő eredményt hoztak. Ez a különös eset is azt bizonyítja, az időben diagnosztizált daganatos betegségek megfelelő kezeléssel orvosolhatók.

Kiderült, hogy a különös kórképpel kórházba került idős hölgy, aki panaszai miatt már hanyatt sem tudott feküdni, 15 év alatt hízott meg a korábbi súlyához képest, miután egy 63,5 kilós daganat volt a petefészkén.

Ritkán előforduló petefészekrák okozta a panaszt

Amikor a beteget az orvosok megvizsgálták, megállapították, hogy a nő a testtömegindexe (BMI) szerint kórosan elhízott. A súlya mellett erre utalt rendellenesen megduzzadt hasa, a bőrfertőzése és a bedagadt lába. A vizsgálatok kimutatták, hogy a lábfájdalmat vérrög okozta, ami egy igen ritka petefészekrák miatt alakult ki. A nyálkahártyával bevont, folyadékkal telt rákos sejtekben, melyeket az orvostudomány mucinosus adenokarcinómának nevez, nagyobb valószínűséggel fordul elő vérrög, melynek kockázatát tovább növeli az elhízás.

Az időben diagnosztizált daganat kezelhető és gyógyítható is
Az időben diagnosztizált daganat kezelhető és gyógyítható isAnchiy / Getty Images Hungary

Egy petefészek-nyálkahártya adenokarcinómáról szóló 2020-as vizsgálat azt találta, hogy leggyakrabban a betegséget olyan 40 évnél fiatalabb nőknél diagnosztizálják, akik nem rendelkeznek a tipikus petefészekrák kockázati tényezőivel.

Az orvosok azért adtak hírt a különös esetről, hogy felhívják a figyelmet a daganatot megelőző szűrővizsgálatok fontosságára, illetve arra, hogy a korai stádiumban diagnosztizált petefészekrák kezelhető, és a betegeknek kiváló esélyeik vannak a gyógyulásra.

A daganat nagyobb és nehezebb volt, mint hat görögdinnye

Miután a sebészek eltávolították a 70 centiméter hosszú és 63,5 kilogrammot nyomó daganatot, kiderült, hogy a rákos elváltozás nem terjedt át a nő egyéb szerveire. Egy speciális rehabilitációt követően pedig visszatérhetett a normális, korábban megszokott életéhez.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra