Külföldön és belföldön is jártamban-keltemben nagyon sok étteremben megfordultam már. Itthon könnyen választok az étlapról, de más országban, ahol nem ismerősek az ételek, nehezebb dönteni. Így egyszer club szendvicset kértem, gondoltam, ezzel nem lehet mellélőni. És így is van, a club szendvics, az mindenhol club szendvics! Ha éppen nem utazunk, és hiányzik, otthon is szívesen elkészítem.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- só őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 8 szelet bacon
- 2 közepes paradicsom
- 1 jégsaláta
- 1 kiskanál balzsamecet
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál majonéz
- 4 db tojás
- 8 szelet toastkenyér
- 10 dkg szeletelt sajt
Elkészítés: A húst 4 szeletre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Teflonedényben egy kevés olívaolajon megsütjük, majd kivesszük. A serpenyőben visszamaradt olajon a baconszeleteket is megpirítjuk. A paradicsomokat felszeleteljük, a salátát megmossuk. Egy kevés olívaolajból, a balzsamecetből, 2 gerezd zúzott fokhagymából, sóval, borssal fűszerezve salátaöntetet készítünk, amiben jól megforgatjuk a salátaleveleket és a paradicsomot. A majonézbe (lehetőleg házi készítésű) 1 gerezd zúzott fokhagymát keverünk. A tojásokból egy kevés olajon tükörtojást sütünk, és a toastszeleteket megpirítjuk. Ezután következik a szendvicsek összeállítása. A kenyérszeletet fokhagymás majonézzel megkenjük, majd 2 szelet pirított bacont ráteszünk, ezután 1-1 szelet sajt, salátalevél és a paradicsom következik. Erre 1-1 szelet hús és 1 tükörtojás kerül. Végül a tetejét egy másik szelet pirított kenyérrel lefedjük. Ezután átlósan kettévágjuk, és a darabokat fogvájóval átszúrjuk, hogy szét ne essenek, mikor esszük. Sült krumplit kínálunk mellé. Ebből az adagból 4 szendvics lesz.
A recept forrása:
Gáspár Bea legújabb, immár harmadik receptválogatásából egy nagycsalád mindennapjai sejlenek fel: van benne ételleírás és sztori dőzsöléshez, vendéglátásra és hétköznapokra, múltidéző és frissen tanult fogások. Ahogy Bea asszony a Díványnak elmondta, ez nem roma szakácskönyv. A könyvben magyar fogások találhatók, romásan elkészítve, ami szerinte egyet jelent a jól ismert fogások még ízesebb elkészítési módjával.