Új botoxőrület terjed a Barbie-film után: ebbe a testrészükbe kérik az injekciót

GettyImages-1589947030

Új trend a TikTokon: egyesek semmitől sem riadnak vissza, hogy utánozzák az ikonikus baba nyakának ívét.

A trapézizom (más néven csuklyás izom) a nyaktól húzódik lefelé, a gerinc két oldalán, egészen a hát közepéig. A csuklyás izom az ülő életmód, a stressz vagy a rossz testtartás eredményeképpen fej- és hátfájást okozhat. Az új, közösségi médiában terjedő trend követői azonban nem ezért vállalkoznak a botoxinjekcióra: azt szeretnék, hogy a nyakuk olyan karcsúnak tűnjön, mint egy Barbie-babáé. A csuklyás izomba adott botoxinjekció hatására ugyanis az izom összezsugorodik, ellazul, s ezáltal úgy tűnik, mintha vékonyabb lenne az illető nyaka. A beavatkozásnak már neve is van: traptox.

A TikTikot elárasztották a Barbie-nyakra vágyó nők „előtte-utána” videói a beavatkozásról. A botoxot igénybe vevők azzal érvelnek, hogy azonkívül, hogy optikailag karcsúsítja a nyakat az injekció, ellazítja az izmokat és javítja a testtartást. A szakértők azonban óva intenek a követésétől: egyrészt korántsem biztos, hogy mindenkinél hattyúnyakat eredményez, másrészt pedig károsíthatja a csuklyás izmot, ami rosszabb esetben a fej vagy a vállak mozgásképtelenségét is eredményezheti.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra