Tudod, kinek a képe van bankjegyeken?

GettyImages-1200721434

Magyarországon Szent István királyunk veretett először pénzt, de a forint csak 1946-tól fizetőeszközünk. A jelenlegi bankjegyek korábbi változatai 1997-ben kerültek forgalomba, de 2014 után, lépést tartva a kor technikai fejlődésével, bankjegyeink is „ráncfelvarráson” estek át. A lényeg nem változott, ugyanúgy a legjelesebb történelmi alakjaink tűnnek fel rajtuk, ahogy korábban is, és ahogy más országokban is. Kik ők?

A több ország közös fizetőeszközéül szolgáló euró bankjegyein nehéz lenne olyan történelmi személyiségeket megjeleníteni, akik jelentőségében minden tagország egyetért. Viszont a forint, a dollár vagy akár az angol font is, a legtöbb nemzeti valutához hasonlóan, alkalmas arra, hogy történelme jelentős pillanatait hírességein át villantsa fel.

Te megjegyezted már, melyik címleten ki van?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találat: Gondolom, egyetérthetünk abban, hogy több problémát is egyszerre orvosolna, ha gyakrabban vehetnéd szemügyre a legnagyobb címleteket is testközelből. Ehhez, és nem csak a kvíz miatt, sok sikert kívánunk!

4–7 találat: Látszik, hogy figyelmesen forgatod az egyes címleteket, csak így tovább!

8–10 találat: Ez a megfejtés minden pénzt megér, gratulálunk hozzá!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra