Tudod, melyik autómárkához tartoznak ezek a típusok?

GettyImages-1454311108

A roppant fantáziadús és rafinált gépkocsigyártók városokról, állatokról, néha gyermekeikről nevezik el az egyes autótípusokat, mi meg győzhetjük megjegyezni őket. Nem is beszélve a rejtélyes betű-szám kombinációkról. Nem csoda tehát, hogy sokan inkább csak az autó színére emlékszünk. Te melyik csoportba tartozol?

Nem mindig válogathattunk ennyiféle autómárka és típus közül: a polimer karosszériájú Trabant a legelterjedtebb autó volt Kelet-Németországban, és hozzánk is jócskán jutott az 1957-től gyártott „útitársból”, amit e kétütemű csodának a neve jelent. 20 évvel később az NDK-ban szaladgáló modelleknek még mindig a 47%-át Trabik tették ki, vagyis jó ideig nem kellett annyi betű- és számkombinációra emlékeznünk, mint manapság. Neked sikerül mindet beazonosítani?

Tedd próbára tudásod!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találat: „Trabantban szállni élvezet…” Mivel az új hullámot illetően kihívásokkal küzdesz, ennek az élménynek a felelevenítését javasoljuk számodra. 

4–6 találat: Ez menő eredmény. Na nem annyira, mint egy Lamborghini, vagy egy Tesla, de határozottam klasszabb egy Zastavánál. Éljen!

7–10 találat: Ez igen! Azt is mondhatnánk, eredményed: A osztály! Alfától Romeóig képben vagy, gratulálunk hozzá!

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra