Az allergiások közül ők vannak extrém veszélyben a hétvégén

GettyImages-1320509822 (1)

A vasárnap érkező lehűlésig nem csökken a levegőben a parlagfű virágportartalma. Egészen addig a parlagfű pollenkoncentrációja az extra magas tartományban tetőzik, az érintetteknek a tünetek fokozott jelenlétével kell számolniuk.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ mai és holnapi napra szóló figyelmeztetése szerint a hétvégén az egész ország területén, de különösen az ország középső harmadában, a Duna–Tisza köze régiójának levegőjében kiemelkedően magas parlagfű-pollenkoncentrációval kell szembenéznie az arra allergiásoknak

A hétvége második felére ígért lehűlés sem hozza majd közvetlenül magával az allergiás tünetek várva várt enyhülését, mert a hűvösebb, szeles, zivataros időben azok érzete csak tovább fokozódik.

A különböző növényekre érzékenyek veszélyes időszakai is eltérőek
A különböző növényekre érzékenyek veszélyes időszakai is eltérőekwwing / Getty Images Hungary

A kenderfélék, az üröm, az útifű, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pollenkoncentrációja a közepes szint alsó tartományában látszik maradni, a csalánféléké közepesre várható, a kültéri allergén gombák spóraszáma a közepesnél magasabbra emelkedik majd.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra