Az allergiások közül ők vannak extrém veszélyben a hétvégén

GettyImages-1320509822 (1)

A vasárnap érkező lehűlésig nem csökken a levegőben a parlagfű virágportartalma. Egészen addig a parlagfű pollenkoncentrációja az extra magas tartományban tetőzik, az érintetteknek a tünetek fokozott jelenlétével kell számolniuk.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ mai és holnapi napra szóló figyelmeztetése szerint a hétvégén az egész ország területén, de különösen az ország középső harmadában, a Duna–Tisza köze régiójának levegőjében kiemelkedően magas parlagfű-pollenkoncentrációval kell szembenéznie az arra allergiásoknak

A hétvége második felére ígért lehűlés sem hozza majd közvetlenül magával az allergiás tünetek várva várt enyhülését, mert a hűvösebb, szeles, zivataros időben azok érzete csak tovább fokozódik.

A különböző növényekre érzékenyek veszélyes időszakai is eltérőek
A különböző növényekre érzékenyek veszélyes időszakai is eltérőekwwing / Getty Images Hungary

A kenderfélék, az üröm, az útifű, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pollenkoncentrációja a közepes szint alsó tartományában látszik maradni, a csalánféléké közepesre várható, a kültéri allergén gombák spóraszáma a közepesnél magasabbra emelkedik majd.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra