Állati érdekes állatneves kvíz

GettyImages-108315120

A hím macska a kandúr, de a nőstény macska mi, ha nem a cica? Oké, hogy a tengerimalac nem vízben él, a lódarázs pedig nem a ló és a darázs keresztezéséből létrejött faj, de ennél sokkal bonyolultabb kérdések is vannak az állatvilágban. Te tudod, milyen állat a razbora, a kövi csík vagy az ünő? Pedig ezek magyar szavak ismert állatokra. Tedd próbára tudásod, vagy blöffölj szerencsésen!

Furcsa állatnevek a magyar nyelv csodálatos rejtett kincseiként. Képben vagy?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Az a vicc jut eszembe: Te tudod, mi a különbség a zsiráf és a burgonya között? Ha nem, akkor ne menj piacra, mert nagyon átverhetnek. Rád férne egy alapos szókincsbővítés, állati módra. Javaslom, jövő karácsonyra kérj egy kisállat-határozó lexikont, jól fog jönni.

4–6 találat: Hát, alapszinten jól boldogulsz a nyúl és az elefánt világában, de egy kicsit ravaszabb nevű ikrarakó vagy begyes-tollas, és máris vége a tudományodnak. Kirándulásra ornitológus társaságában érdemes menned, horgászni meg majd akkor, amikor a kukacot teljes bizonyossággal tudod megkülönböztetni a szélhajtó küsztől. Azért van remény!

7–10 találat: Ez marha jó eredmény, baromi ügyes megfejtés! Sasszem, rókaravaszság, vizslaszimat kellett, hogy közel tökéletesen kiszagold a jó megoldásokat. Állati jó találati arányodhoz szívből gratulálunk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek