Fenékjáró küllő, nyúldomolykó – tudod, milyen állatok ezek?

GettyImages-699618746

Azt, hogy mennyire színes az állatvilág, az is bizonyítja, hogy milyen fantáziadús neveket kapnak a halak, madarak, rovarok. Állatkvízünkben most próbára teheted a tudásod.

Lehet, hogy az iskolában a biológiaórán egyikről sem hallottál, de ha mindig is nyitott szemmel jártál kirándulás közben a tanösvényeken, talán eszedbe jut, melyik különleges állatnév mely fajt takarja. 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4 pont: Téged aztán jól megvicceltünk ezekkel a meglepő állatnevekkel. Porold le a kis állathatározót, és böngészd át, hogy szemtől szemben is láthasd ezeket a különleges elnevezésű madarakat, halakat, rovarokat. 

5–7 pont: Ez bizony egészen jól ment. Lehet, hogy most csináltunk kedvet hozzá, hogy az interneten megnézd ezeket az érdekes állatokat? 

8–10 pont: Lehet, hogy ügyesen ráéreztél, mit takarhatnak az elnevezések, de az is előfordulhat, hogy megvan az összes kötet a Búvár zsebkönyv sorozatból. Gratulálunk! 

Ha a biológia után a földrajztudásodat is próbára akarod tenni, oldd meg ezt a tesztünket is.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra