Azt hiszed, mindent tudsz Agatha Christie-ről? Akkor töltsd ki ezt a trükkös kvízt!

Geyer Krisztina

Agatha Christie a detektívregények koronázatlan királynője. Életművével kapcsolatos tíz kérdésünket nem csak fekete öves rajongóknak készítettük. Tedd próbára a tudásodat!

Agatha Christie pályafutása során olyan legendás nyomozók figuráját álmodta meg, mint Hercule Poirot vagy Miss Marple. A brit hölgy, aki bűnügyi regényei és novellái mellett a romantikus műfajban is alkotott, egyike a világ legtöbbet olvasott szerzőinek, műveit az elmúlt 90 évben – több mint 100 nyelven – körülbelül 300 millió példányban értékesítették.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

0–3 pont: Bátran belevágtál a kvízbe, de úgy tűnik, még sok a pótolnivalód. Hidd el, megéri!

4–6 pont: Az alapműveltséghez ugyan nem tartozik az összes darab, de érdemes utánanézned néhány regénynek, novellának, ha valóban vonzanak a detektívregények.

7–8 pont: Elég jól kiigazodsz Agatha Christie világában. De valószínűleg elcsúsztál a tippelős kérdéseken.

9–10 pont: Azt gondoltuk, hogy ez a kvíz közepesen nehéz, de neked valószínűleg semmi megerőltető nem volt benne. Hallottad már ezeket a neveket, ismered Agatha Christie életművét, megkockáztatjuk, hogy kedvencedként szoktál rá hivatkozni. Gratulálunk a pontszámhoz!

Forrás: The Guardian

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra