Melyik nagy írónk fordította? Kvíz!

Kitalálod, hogy kinek köszönhetik a magyar gyerekek a Micimackót? Vagy, ki volt az, aki úgy fordított kínairól, hogy nem ismerte az írásjegyeket?

Íróink és költőink fordításai az eredeti műtől külön is értékelendők, hiszen a végeredménnyel nem egyszer túlszárnyalták az alkotót – legalábbis szeretjük ezt hinni, például a Micimackóról. Érdekes dolog a műfordítás, ahol általában az sem okoz komolyabb gondot, ha az ember nem beszéli az eredeti nyelvet.. Te tudod, hogy melyik fordítás kihez köthető? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.