Negyedórás süti: Zabpelyhes keksz aszalt gyümölccsel

Gyors és egészséges, sőt rostokban is gazdag! Na igen, amiben zabpehely meg gyümölcs van, az nem lehet káros!

Sütit az új évben is kell enni! Sőt, mindjárt az első nap, hogy azután minden napra jusson. És ha meg is fáradtunk az ünneplésben, vagy már látni se bírjuk a konyhánkat, egy ilyen tál-mérleg-villa eszközigényű keksz belefér!

Hozzávalók:

  • 8 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 10 dkg cukor
  • 3 gramm sütőpor
  • 4 dkg zabpehely
  • 2 ek rum
  • 1 érett banán
  • 1 kisebb tojás
  • 7 dkg puha vaj
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya (más aszalt gyümölccsel is helyettesíthetjük)
  • 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet meglocsoljuk a rummal.
  2. A lisztet, kakaót, cukrot és sütőport elkeverjük az áfonyával és a csokival.
  3. A banánt összetörjük, a vajjal, tojással, zabpehellyel összekeverjük, belekeverjük a szárazanyagokat is.
  4. Púpozott teáskanálnyi halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 4-5 cm távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Mustra