7 filmsztár, aki egykor ugyanúgy a napi betevőért gürizett

Kevés híresség van, aki úgy pottyan a világra, hogy még csak be sem kell mutatkoznia, de már mindenki ismeri. A legkedveltebb színészeinknek is meg kellett dolgozni azért, hogy a napi betevő meglegyen. Az ilyen történeteket pedig mindig jó olvasni, főleg a fárasztó meló közben, ahol kicsit elmélázhatunk, hogy akár mi is lehetünk egyszer a „gondtalan” rivaldafényben.

Persze hasznos, ha tehetség folydogál az ereidben, meg tudsz jól helyezkedni, de amúgy bármi lehetséges. Mint ahogy azoknak a hírességeknek, akik nevüket akár hosszadalmas munkával, akár csodával határos módon egyik pillanatról a másikra fényesítették népszerűre. Most összeszedtünk hét olyan hírességet, aki maréknyi dollárért dolgozott még mielőtt megismertük volna.

Channing Tatum, a sztriptízboy

A Magic Mike és Step Up filmekből is ismert színész számára egykor valóság volt, amit eljátszott, ugyanis a floridai Tampában lányoknak sztriptízelt. „Egyáltalán nem volt elbűvölő, és ezért nincs is semmi, ami hiányozna a sztriptízből” – nyilatkozta a People magazinnak a Magic Mike Live show-ján 2017-ben. Csupán pár hónapig csinálta: alkohol, drogok és nők – bár Tatum számára ezek nem jelentettek komoly fenyegetést, mégsem tudott tovább maradni.

Channing Tatum a Magic Mike Live londoni bemutatóján
Channing Tatum a Magic Mike Live londoni bemutatójánDavid M. Benett / Getty Images Hungary

Talán téged is Rachel McAdams szolgált ki McNuggets-cel

Az Időről időre és a Szerelmünk lapjai sztárja három hosszú évig dolgozott a McDonald’s-ban. Bátyjával és nővérével gályáztak a pult mögött, utóbbi egyben főnöke is volt. Felelősségteljes 16 éves volt, és már akkor komolyan érdeklődött a színház és filmművészet világa felé, ám mellette muszáj volt a gyorsétteremben is munkát vállalnia. „A gyermekek színjátszó szakkörében rendeztem, ami nem fizetett túl sokat”, vallotta a Glamournak egy 2012-es interjúban.

Rachel McAdams
Rachel McAdamsChris Polk / Getty Images Hungary

Remek munka volt, csak volt egy kis tisztaságmániám, idő viszont nem volt arra, hogy mindig teljesen tisztára mossam a kezem. Nem voltam egy jó alkalmazott, egyszer el is törtem egy narancsfacsaró gépet.”

Foglalkozása? Óriásbanán

Még a gyönyörű és szexi Megan Foxnak se ment olyan egyszerűen az élet: egy smoothie-bárban dolgozott pultosként Floridában, de ahogy a The Ellen Show-ban is elmondja, péntekenként egy emberméretű banánjelmezbe kellett öltöznie, majd kiállnia az útra, hogy becsalogassa a látogatókat. A színésznő elmondta, hogy az egyetlen rendes munkája volt, utána nem sokkal később már a kamerák előtt találta magát. Ellen titokban banánnak öltöztetett egy embert műsorában, hogy megijessze a színésznőt. Az alábbi videóban látható az ominózus jelenet!

Még Johnny Deppnek is nehéz tollakat árusítani

Ma már alig tudja elkölteni vagyonát, de volt idő, amikor a színész megizzadt heti zsebpénzéért. „Tollakat adtam el, telefonon keresztül. De a szépsége ennek az, hogy neked kell idegeneket felhívnod, és elmondani nekik, hogy – gratulálunk, ön jogosult egy tahiti utazásra, vagy nyerhet egy hatalmas értékű órát…” Persze akkor, ha megveszi ezt és azt a tollat.

Szörnyű volt, de azt hiszem, ez volt az első élményem, amikor igazán színészkednem kellett

– mondta Johnny Depp. „Egyszer eladtam egy tollat egy embernek, aki aztán rögtön kérdezett az utazás felől. Bűntudattal telve mondtam neki, hogy ez egy átverés.” A színész egyébként egy benzinkúton is dolgozott mint autószerelő, de pár óra után hazaküldték, olyan szörnyű munkát végzett.

A fiatal Johnny Depp Nicolas Cage társaságában, 1988 júniusában
A fiatal Johnny Depp Nicolas Cage társaságában, 1988 júniusábanBarry King / Getty Images Hungary

Esküvői meghívók Meghan Markle-től

Mielőtt még a hercegné találkozott volna Harry herceggel, és a Briliáns elmék című sorozat által hírnevet szerzett volna, hollywoodi karrierje beizzítása mellett egy dekorációs és írószeres üzletben dolgozott, amely a filmes álomgyártól nem messze volt található. Hála tehetséges kézügyességének, igazán különleges megrendeléseket kaptak, és még kalligráfiaórákat is adott, a színésznő Paula Patton (Mission Impossible, A randiguru) esküvőjére pedig ő készítette el a meghívókat. „Egy elfeledett művészet. Annyira szép dolog alkotni valamit bármilyen eszköz nélkül, ami nem igényel konnektort vagy akkumulátort” – véli Patton.

Harry sussexi herceg és Megán hercegné
Harry sussexi herceg és Megán hercegnéKgc-178 / Northfoto

Mielőtt Hugh Jackman napi hétszer evett

Az X-Men-filmek sztárjához mi sem passzol jobban, mint a tesitanári szerep. Tekintélyes megjelenés, szigorú arckifejezés, kigyúrt testalkat. Szinte látjuk is magunk előtt Hugh Jackmant mint Farkast, aki szerepéért napi hétszer étkezve belép a hatalmas tornaterembe, és elkiáltja magát, hogy „tornasorba”. Egy londoni iskolában tanított, majd pár évvel ezelőtt Zürichben futott össze egy volt diákjával a vörös szőnyegen, aki riporterként tett fel neki pár kérdést. A színész a válasz helyett a lényegre tért: „Valaha tanítottalak középsuliban, ezért tudni akarom, hogy a testnevelésed jól halad-e. Ez nagyon fontos nekem!” Majd nevetett.

Drágán add a boltodat

Ki merne bármilyen galibát okozni egy olyan boltban, ahol Bruce Willis a biztonsági őr? Maximum csak az, aki nem látta a Die Hard valamelyikét. A színész már a középiskolában is mindig a középpontban volt: ő mondott beszédeket az ünnepélyeken, elnök volt a diáktanácsban, és jó humorával, merész csínytevéseivel a népszerű csávó szerepét töltötte be. Aztán érettségi után, mielőtt még a színészi iskolába ment volna, apja nyomdokaiba lépve először gyári munkás, majd biztonsági őr lett. Azóta meg nemcsak a boltot, hanem a világot is megmenti.

Bruce Willis Bryan Adams énekessel és újdonsült feleségével, Demi Moore-ral 1987-ben
Bruce Willis Bryan Adams énekessel és újdonsült feleségével, Demi Moore-ral 1987-benDave Hogan / Getty Images Hungary

Érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi történne ma, ha kedvenc hírességünk szolgálna ki a McDonald’s-ban – biztos jobban esne a sajtburger. Vagy osztályozná gyerekünk sulis futását – biztos mindent megtennénk, hogy első legyen. Vagy épp az angol sussexi hercegné készítené esküvői meghívónkat – biztos első meghívottunk maga a királyné lenne. Egy viszont kétségtelen: Johnny Deppnek biztosan jobban menne a tollbiznisz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek