Columbo: Gyilkosság kvízjátékban - Teszteld magad!

A detektívek mindig különleges fazonok. Vagy végtelenül precízek, mint Hercule Poirot, vagy őrülten zsenik, mint Sherlock Holmes, vagy csak egyszerűen szétszórtak, toprongyosak és briliáns elmék, mint Columbo hadnagy. A következő kvíz teszteli, hogy mennyire ismerted a híres Los Angelesi detektívet!

Szinte mindig van egy kereskedelmi csatorna, ami műsorra tűzi az ikonikus, szivarozgató nyomozó csavaros sztorijait. Az első epizód éppen 50 éve érkezett tévéfilmként a képernyőkre (Magyarországon a mozikba fél év késéssel), a nézőknek pedig annyira tetszett a karakter, hogy úgy döntöttek, tévésorozatot indítanak belőle.

Más, mint egy hagyományos krimi – a bűntényt már az első jelenetben láthatjuk, így tudjuk, ki és miért tette azt. Így leginkább azon izgulunk, hogy Columbo hogyan fog rájönni a gyilkosság apró részleteire és megoldására. Mindez azért is különleges, mert a sorozat egyáltalán nem fürdik vérben és erőszakban, a tett felderítése inkább intellektuális kihívás, mint feszes akcióáradat, a tettes pedig többnyire a nyomozó frappáns keresztkérdései és feladványai által esik csapdába.

via GIPHY

Mindig jó újranézni egy-egy Columbót, hiszen magában hordozza a hetvenes-nyolcvanas évek hamisíthatatlan hangulatát, bemutatja egy régi kor luxusban élő társadalmi osztályának komfortját (mivelhogy legtöbbször onnan való a gyilkos), és persze megforgatja a mi agytekervényeinket is. Felidézve a sorozatot tedd próbára magad, töltsd ki az alábbi tesztet!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek