Még nem döntöttél, hova utazol? Ezek 2018 legmenőbb nyaralóhelyei

Unod, hogy minden évben ugyanoda mész vissza nyaralni? Izgalmas tájakra és különleges programokra vágysz? Adunk néhány tippet.

Minden évben a megszokás megnyugtató rutinjával mész vissza ugyanarra a strandra, ugyanarra a tengerpartra, ugyanarra a szigetre vagy ugyanazok a hegyek közé? Láss világot és vágj bele új kalandokba. A CNN összegyűjtötte azokat a nyaralóhelyeket, amiket érdemes lehet meglátogatnod nyáron. Mutatunk belőle néhányat.

Málta

Valletta, Málta fővárosa 2018-ban nyerte el a Európa kulturális fővárosának címét. A szigetország Olaszország és Tunézia között található, ami lenyűgöző történelmi hátteret sejtet. Egy húszperces buszút során úgy érezheted magad, mintha az ókori Görögországból a Közel-Keletre utaztál volna, ha pedig éhes vagy, ugyanúgy találhatsz szardíniai stílusú pizzát mint kebabot.

Valletta, Málta fővárosa 2018-ban nyerte el a Európa kulturális fővárosának címét.
Valletta, Málta fővárosa 2018-ban nyerte el a Európa kulturális fővárosának címét.Fotó: Shutterstock

Szerbia

Az egykori jugoszláv országok az utóbbi időben egyre felkapottabb úti célok, főként Horvátország és Montenegró adriai partvidéke, nyomukban Szerbiával. A világ kezdi felfedezni az ország rejtett kincseit, a gyönyörű tájait, a gazdag történelmét és sajtjait.

Szerbiával együtt Belgrád is fejlődik.
Szerbiával együtt Belgrád is fejlődik.Fotó: Shutterstock

A boszniai és koszovói határ mellett fekvő Kopaonik és Zlatibor nemzeti parkok nyáron a túrák, a hidegebb hónapokban pedig a téli sportok kedvelőit várják. Szerbia déli részén található az Ördögváros, aminek csúcsos kőképződményei elképesztő látványt nyújtanak. Ne hagyd ki a világ egyik leglátványosabb vasútvonalát, a Belgrádot a montenegrói Barral összekötő szakasz 2017-ben nyílt meg.

Zöld-foki Köztársaság

Mit kapsz, ha a brazil, ibériai és afrikai életérzést csodás időjárással és elképesztő tájakkal kombinálod? Az Afrika nyugati partjánál található Zöld-foki köztársaságot, egy egzotikus nyári úti célt. A tíz szigetből álló atlanti szigetcsoport lélegzetelállító strandokat és izgalmas kalandokat kínál, mióta a 15. században a portugálok felfedezték a lakatlan térségeket. A szigetek zenéjükről váltak ismertté. A Zöld-foki Köztársaság kisszámú népessége ellenére öt különböző zenei műfajt hozott létre, közöttük a mornát, nemzeti zenéjüket és táncukat.

A Zöld-foki Köztársaság szigetei rengeteg programot kínálnak.
A Zöld-foki Köztársaság szigetei rengeteg programot kínálnak.Fotó: Shutterstock

A vulkáni csúcsok drámai hátteréül szolgálnak a sziget strandjainak, öbleinek és pasztell színű házakkal teli városainak. Túra útvonalait lávamezők, szakadékok és sárkányfák szegélyezik. Cidade Velha, a város, ahol egykor Kolombusz Kristóf és Vasco de Gama is kikötött, a világörökség részét képezi.

Kambodzsai Botum Sakor Nemzeti Park

A Kambodzsa délnyugati csücskében található Botum Sakor az ország legnagyobb nemzeti parkja, amit sűrű, örökzöld esőerdők, part menti síkságok és füves területek borítanak. Itt található a Southwest Elephant Corridor elnevezésű, 700 négyzetkilométeres terület, amely a legnagyobb ázsiai elefánt populációnak, vízeséseknek, ritka madárfajoknak és sósvízi krokodiloknak ad otthont.

A Botum Sakor Nemzeti Park egyik homokos partja.
A Botum Sakor Nemzeti Park egyik homokos partja.Fotó: Shutterstock

2018-ban nyitják meg a Shinta Mani Wild névre hallgató komplexumot a Southern Cardamom Nemzeti park 860 hektáros folyóvölgyében, ahol tizenöt sátor működik majd étteremként, bárként és spaként. Innen indulva fedezhetik fel majd a látogatók a környék természeti kincseit.

Nevis

A karibi szomszédaitól eltérően Nevist 2017-ben megkímélte a Maria és az Irma hurrikán, ami egyet jelent a fehér homokos strandjainak egyre növekvő népszerűségével a turisták körében.

Kilátás a Karib-tengerre.
Kilátás a Karib-tengerre.Fotó: Shutterstock

A sziget azoknak is izgalmas lehet, akik úgy gondolják, hogy ha látták már a Karib-szigeteknek egy kis szegletét, mindent láttak. Nevis egyszerűbb, csendesebb és természetközelibb, mint a többi sziget. Látogasd meg Hamilton szülőhelyét, és nézd meg honnan indult a sikeres versenyző.

További menő nyaralóhelyekért keresd fel a CNN oldalát.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.