Mit kell tudnod ahhoz, hogy első osztályú légiutas-kísérő lehess?

Ismered a borokat? Jó a kézügyességed? Ha első osztályú légiutas-kísérő szeretnél lenni, rengeteg dologhoz kell értened.

Írtunk már arról, hogy milyen az élet légiutas-kísérőként, hogy mennyit keresnek, vagy hogy hogyan győzhetsz meg egy stewardesst, hogy első osztályú helyet adjon neked. Ezúttal arról mesélünk, mi van a tökéletes mosoly mögött, milyen előírásoknak kell megfelelnie a repülőn dolgozó személyzetnek. Ha kacérkodsz a gondolattal, hogy felcsapsz légiutas-kísérőnek, fogadd meg Joanna Collis tanácsait, aki a Buisness Insidernek mesélt arról, hogy milyen az Emirates első osztályán dolgozni.

Ismerd a borokat...

Ahhoz, hogy kielégíthesd az Emirates első osztályú utasainak minden igényét, behatóan kell ismerned a borokat és a pezsgőket, úgyhogy erősen ajánlott részt venned egy tanfolyamon. "Amikor olyan italokat szolgálsz fel, mint a Dom Perignon, értened kell, hogy mi az, amit a vendég poharába töltesz" – mondta Joanna Collins. "Ismernünk kell a különbségeket, az aktuális trendeket a boroknál, a pezsgőknél, a whiskyknél és más szeszes italoknál."

... és az étkezési illemszabályokat

"Az ételek terén is első osztályú szolgáltatást kell nyújtanunk. Az előételt, a főételt és a desszertet különböző időpontokban tálaljuk, amiket az ügyfeleink bármikor kérhetnek. Tudnunk kell mindent az asztali illemszabályokról is a különböző evőeszközöktől a tányérokig."

@dilanbinicii - Look who I am heading to Rome with!! #friends #a380 #emiratescrew #emirates #lounge #businessclass #italian #turkish

Emirates cabin crew (@emiratescabincrew_lovers) által megosztott bejegyzés,

A sminked elkészítésénél is a tökéletességre kell törekedned

Collins szerint rengeteg, a külsejükre vonatkozó esztétikai szabályt kell betartaniuk. "Az Emirates szereti az egységességet. A körmeidet nude, világos rózsaszín árnyalatúra lakkozhatod, választhatod a francia manikűrt, esetleg használhatod a piros különböző árnyalatait is – ezt egy erre szakosodott osztály határozza meg. A rúzsunknak is Emirates pirosnak kell lennie, aminek a felvitelét mindig kontúrozás előzi meg. A kedvenc termékünk a Mac Russian Red rúzsa, mert nagyon tartós, kibírja a hosszú utakat."

Készülj fel, hogy a kézügyességeden is dolgoznod kell, mivel az első osztályú légiutas-kísérők sminkjének alapja a tökéletes tusvonal, amit fekete vagy bézs szemhéjpúderrel egészíthetsz ki. Természetesen a frizurádra is vonatkoznak szabályok. Fésülheted klasszikus vagy francia kontyba a hajad, tehetsz bele az Emirates színvilághoz passzoló piros hajgumit. Collins az egyszerűség kedvéért hajfánkot szokott használni.

@daniellembx - Never underestimate the power of an eyebrow ✗ Wake up & Make up ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#MakeUpForever #MakeUp #MakeUpLover #Eyebrows #EyebrowOnFleek #Highlighter #Glow #EmiratesCabinCrew #CabinCrew #WakeUpAndMakeUp #FentyBeauty #IconicLondon #MAC #HudaBeauty #FrenchTwist #Travel #TravelBlog #Bangkok #PamperSesh #Sephora #RedVibes #BondiSands

Emirates cabin crew (@emiratescabincrew_lovers) által megosztott bejegyzés,

Mielőtt beszállnak az első osztályú utasok, neked még van egy kis dolgod...

"Minden utazás előtt részt veszünk egy tájékoztatón és egy csapatmegbeszélésen, ahol számba vesszük a velünk utazó ügyfeleket, különös tekintettel a VIP utasokra. Egy tableten kapunk meg minden informciót róluk, amire az utazás során szükségünk van, legyen szó az étrendjükről, vagy az úti céljukról.

The desire to reach for the sky runs deep in our human psyche. #emiratescabincrew_lovers

Emirates cabin crew (@emiratescabincrew_lovers) által megosztott bejegyzés,

De legalább a magassarkút nem kell hosszan elviselned!

Válthatsz ugyanis cipőt, de csak felszállás után. "A repülőtéren és a beszállásnál magassarkút kell viselnünk, csak felszállás után cserélhetjük át a piros, lapos talpú cipőnkre. Sokan ezt nem teszik meg, de én nem bírok ki tizenhat órán magas sarkakon. Miután felszállt a gép, átvesszük a szolgálati ruhánkat  is, és a zakót mellényre cseréljük."

@nongfongbeer - 08/11/2016 The day when I got a golden call from Emirates 💋✈️✨

Emirates cabin crew (@emiratescabincrew_lovers) által megosztott bejegyzés,

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.