Golden Globe 2018: egy fekete estélyi is lehet nagyon merész!

Voltak kakukktojások, de Meryl Streep, Angelina Jolie és Nicole Kidman is betartotta a rendhagyó dress code-ot.

A 75. Golden Globe díjátadóval vette kezdetét a 2018-as vörösszőnyeges szezon Hollywoodban, ahol történelmet írtak a színésznők azzal, hogy feketébe öltözve álltak ki a hazánkba is bepörgött #MeToo illetve a #TimeisUp (Lejárt az idő) mozgalom mellett. Előbbi a Harvey Weinstein irodájából kipattant zaklatási botrány miatt fontos, mivel ezentúl valószínűleg már sosem lesz olyan a filmszakma, mint korábban.

A “Lejárt az idő” kampányt olyan rossz anyagi és társadalmi helyzetben lévő nők védelmére indították, akiket már ért zaklatás, de nem tudták magukat megvédeni. A programhoz több mint 300 szakmabeli, köztük Meryl Streep, Cate Blanchett és Natalie Portman adta a nevét, akik egy 15 millió dolláros alapot hoztak létre a nők védelmének támogatására.

A gála legünnepeltebb sztárja Oprah Winfrey volt, aki első fekete nőként vehette át a Cecil B. De Mille-életműdíjat. “Túl sokáig nem hittek a nőknek, mikor felszólaltak a hatalomban lévő férfiak elnyomása ellen, de most eljött az idő, hogy ennek vége legyen” – mondta a 63 éves műsorvezető, akinek erősre sikerült beszédét ide kattintva nézheted meg!

A legjobb film a Martin McDonagh által rendezett Három óriásplakát Ebbing határában című alkotás lett, de négy díjat zsebelt be az HBO Hatalmas kis hazugságok című sikersorozata, a 2017-es évek egyik legfigyelemfelketőbb sorozata, a Szolgálólány meséje pedig két díjat kapott. Tehát itt is taroltak a női témákat feldolgozó filmek.

És hogy milyenek voltak a tüntetőleg viselt fekete ruhák? A legtöbb híresség földig érő estélyit választott, ment az áttetsző, a félvállas, az ezüsttel kombinált és a mélyen dekoltált dizájnerruha is. Kattints a galériára és nézd meg, hogy miben mondott nemet a nők zaklatására Nicole Kidman, Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker vagy Salma Hayek! A nyertesek teljes listáját ide kattintva találod, itt pedig lecsekkolhatod  a mi önjelölt divatnagykövetünk, Vajna Tímea újrahasznosított Dior ruháját is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek