Divathíreink: 534 milliós melltartót valaki?

Lelép a Burberry tervezője, jön a karácsonyi Victoria's Secret show és már kapható az Adidas dizájnerkollekciója.

Bár a halloweenező celebnők mindent vittek a héten, azért nem állt le teljesen a divatvilág, az év vége előtt pár héttel távozó divattervező, a két millió dolcsis Victoria's Secret melltartó, az Alexander Wang-féle Adidas kollekció és Tommy Hilfiger nyilatkozata borzolták a kedélyeket. Részletek a hajtás után!

Lelép a Burberry tervezője

Alig pár hónappal ezelőtt, a 2018-as tavaszi-nyári kollekciókat bemutató londoni divathét kapcsán állapítottuk meg, hogy Christopher Bailey taktikát váltott, aminek köszönhetően látványosan elkezdett “balenciágásodni” az általa vezetett legendás brit divatház. Ezért is olyan meglepő (vagy éppenhogy nem az), hogy a Vogue.com értesülése szerint a Burberry a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy a 46 éves dizájner 2018 végétől távozik a divatház éléről, utódja természetesen még ismeretlen.

Christopher Bailey és Cara Delevingne aktuális "jó nő", modell.
Christopher Bailey és Cara Delevingne aktuális "jó nő", modell.David M. Benett / Getty Images Hungary

“Kiváltságosnak érzem magam, hogy ezzel a csodálatos csapattal dolgozhattam együtt az elmúlt 17 évben. A Burberry több oyan dolgot is magában foglal, ami nagyszerű az Egyesült Királyságban. Szervezettség terén kreatív, innovatív és kifelé tekintő...Több, mint 160 éves, de mégis fiatal lelke van" – mondta Bailey az általa sokszínűnek nevezett divatházról, amihez 2001-ben csatlakozott és aminek 2014-től elnöke, valamint kreatívigazgatója volt. A márka megerősítette, hogy Bailey 2018. március 31-ig marad a Burberrynél, de a továbbiakban is támogatja Marco Gobbetti vezérigazgatót és az év végéig a tervező csapatot. Mi pedig kíváncsian várjuk, hogy ki és mikor jelenti be Christopher Bailey legújabb munkahelyét. A tervező egyébként 1994-ben végzett a Royal College of Artban és a Burberry előtt a Donna Karan és a Gucci csapatát erősítette. Te kit látnál szívesen a Burberry élén? Szavazz!

Ki legyen a Burberry új tervezője?

Tommy Hilfiger szerint irreális Donald Trump terve

Nem biztos, hogy Tommy Hilfiger a republikánus elnök legnagyobb rajongója. Legalábbis erre következtettünk abból a nyilatkozatból, melyben az állítja, hogy az elnök hiába ösztönzi arra a divatházakat, hogy az Egyesült Államokban gyártsanak, ha ott nem léteznek ilyen gyárak. Ezt az apró tényt még Ivanka Trump is jól tudja, valószínűleg ezért nem tartja be apja “America First” programját és ezért készülnek a ruhái még mindig a tengerentúlon.

Tommy Hilfiger a legjobb áron akarja a legjobb minőséget leszállítani.
Tommy Hilfiger a legjobb áron akarja a legjobb minőséget leszállítani.Paul Archuleta / Getty Images Hungary

“Perszehogy fontos a “Made in America” címke, mindent megtennék annak érdekében, hogy Amerikában gyártassak, ha találnék gyárakat” – nyilatkozta a Bloomberg Televisionnak a klasszikus amerikai stílusáról ismert 66 éves dizájner, aki egyáltalán nem optimista Donald Trump törekvéseit illetően. Az interjúból többek között kiderült az is, hogy az Egyesült Államokba érkező ruhák 40 százaléka Kínában készül és a 10 legfontosabb importőrük közül hét Ázsiában található. A ruha- és cipőipar szerint ha Amerikában kellene gyártaniuk, annak a vásárlók sem örülnének, mivel akkor magasabb áron kellene adniuk termékeiket. Arról, hogy hogyan jutottunk el odáig, hogy kevés pénzből is lehessen divatosan öltözni, ide kattintva tudhatsz meg többet.

534 milliós melltartót valaki?

Mi sem jelzi jobban az évvégét, mint az, hogy a mindig tökéletes testű modellekkel dolgozó Victoria's Secret nyilvánosságra hozta azoknak a szerencsés modelleknek a nevét, akik végiglejthetnek a híres karácsonyi kifutójukon, aminek köszönhetően garantáltan róluk beszél és legelteti a szemét a fél világ a karácsonyi szünetben.

Szeretjük az értelmetlen kiegészítőket.
Szeretjük az értelmetlen kiegészítőket.Dimitrios Kambouris / Getty Images Hungary

A fehérneműmárka ezzel egyidőben szokta belengetni a Fantasy Bra kollekció legújabb darabját, a teljesen értelmetlennek tűnő gyémántmelltartót. Idén a brazil származású Las Ribeiróra adták rá a 2 millió dolláros, körülbelül 534 millió forintos “Champagne Night” fantázianevű, 18 karátos arannyal, sárga zafírokkal és kék topázzal díszített darabot, amin közel 350 órát melóztak a svájci Mouawad ékszerészei.

A 27 éves modell ezzel a lehetőséggel olyan kolleganőket követ a sorban, mint Adriana Lima, Alessandra Ambrioso, Tyra Banks, Heidi Klum vagy Claudia Schiffer. Ribeiro a Vogue.com-nak elmondta, hogy a Kínában megrendezésre kerülő showra apja és bátyja is elkíséri, ami azért is nagy dolog, mivel a család férfitagjai eddig még sosem hagyták el Brazíliát. A videóra kattintva megnézheted a csicsás ékszer-melltartótól meghatódott modellt.

Itt az új Alexander Wang féle Adidas Originals kollekció

Az amerikai tervező nemcsak a H&M-mel kollaborált az elmúlt években, hanem a sportóriással is, második, 29 uniszex darabból álló sportos kollekciójuk november 4-én szombaton kerül a boltokba. A szatén melegítők, klasszikus három csíkkal ellátott gatyák és dzsekik, illetve tornacipők remekül lekövetik az aktuális trendeket, egy olyan neonzöld szettben akár még én is elindulnék a pesti éjszakába bólogatni. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg az Adidas legújabb dizájnerkollekcióját!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek