Igazából szemét a feminista bugyicég

Zanza!

Egy magát feministának nevező, minden-biztos bugyikat gyártó céget, a Shetinx-et feszítik keresztre épp a neten, miután kiderült, feminista reklámkampányaik egyáltalán nem párosultak hasonlóan nő-párti munkakörülményekkel. A munkahelyi atmoszférát leíró dolgozók a „mérgező”, „megalázó”, és „középiskolás” jelzőket használták a cég leírására. A vádak alulfizetett, verbálisan megalázott dolgozókról, és a szülési szabadság semmibevételéről szólnak.

A Twitter-lázadás középpontjában a cég társalapítója és ügyvezetője, Miki Agrawal áll. Egy ex-dolgozó arról számolt be a Racked-nek, milyen nehéz hallgatni, amikor a női dolgozókat szidalmazó Agrawalt feminista hősnőként írják le. A több tízezer Twitter követővel rendelkező Agrawal számos díjat és elismerét besöpört már cégével, épp ezért meglepőek a vádak, és a bátran tömegesnek nevezhető dolgozói exodus. A riport szerint a cég 35 dolgozójából csak idén 10-en távoztak – írja a Daily Mail.

A Twtitter-balhéba beszállt az LGBTQ egyik szószólójaként ismert író, Tyler Ford is, aki “megalázónak” és nyugtalanítónak” titulálta a céggel kapcsolatos tapasztalatait és azzal vádolta meg a 2014-ben alapított márkát, hogy valójában irtózik a transzneműektől és egyébként is másoktól lopja az ötleteit. Forddal egyetértett Mara Wilson színésznő is, akinek szintén “kiábrándító tapasztalatai” voltak a céggel kapcsolatban. A sorozatos puffogás hatására Agrawal bejelentette, hogy hajlandó távozni a cég éléről, de állítólag az alkalmazottakkal közölte, hogy továbbra is ő marad a “SHE-EO” (női vezető, aki megváltja a világot) és a márka arca.

A Thinx közben elnézést kért Fordtól és elismerte, hogy hibázott, továbbá ígéretet tett rá, hogy a jövőben aktívan igyekszik javítani a vállalati kultúrán és bízik benne, hogy az új vezetőséggel minden a helyére kerül majd. Több forrás szerint Agrawal három alkalmazottat is arra utasított, hogy pozitívan nyilatkozzanak a cégről és ha ezt valaki elmulasztotta volna, azzal közölte, hogy “nincs más lehetősége”.

homepage  bubble--desktop
Fotó: shethinx.com

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy Agrawal rendszeresen vesz részt és kap szót női szervezetek által rendezett konferenciákon (pl.Millenial 20/20 New Yorkban, Shoptalk Las Vegasban vagy Entrepreneur Week Women's New Orleansban) ahol olyan témákhoz szól hozzá, mint a szociális alapú vállalkozás vagy a feminizmus.

Agrawal kétségtelenül ellentmondásos személyiség, remélhetőleg nem tévedésből jelölték Shero-díjra vagy a Tribeca Film Festival's Disruptive Innovation Awardra és nem véletlenül került fel a World Economic Forumra, a Crain's 40-es listájára, az Ad Age's Creativity 50-es listájára. Sőt, a Thinx, ahol csak tud segít, nemrég kollaborált az ugandai Afripads céggel, akikkel újrahasznosítható egészségügyi betéteket készítettek azoknak a helyi lányoknak és nőknek, akik egyébként nem juthatnának hozzá ilyesmihez.

Egyes források szerint Agrawal személyes hírnévre való törekvése gyakran fontosabb, mint a munkája.”Vannak olyanok, akik bálványozzák őt. Nem könnyű, mert nem akarod lerombolni a róla kialakított képet. Szeretik őt! Én is azt szeretném, hogy a Thinx sikeres legyen, pedig én már nem is dolgozom ott” – mondta egy volt alkalmazott.

Tavaly januárban a vállalat hivatalosan is elindította a nonprofit Thinx Alapítványt, melynek keretében hat hónapos oktatási programot biztosítanak 12 és 18 év közötti lányok számára Indiában és Srí Lankán. “Biztonságos helyet szeretnénk teremteni a lányoknak, meg szeretnénk tanítani őket az önvédelemre, a vállalkozó szellemre és a pénzügyi műveltségre” – mondta a projektről Agrawal, ám egyesek szerint ez sem valósult meg, mivel a lányok egyáltalán nem érezték jól magukat és zavarosnak találták a helyzetet.

2016 márciusában Agrawal találkozott a csapattal, hogy megbeszélje velük a felmerült problémákat, majd nem sokkal később az egyik alkalmazott kapott egy emailt, amiben Agrawal figyelmeztette, hogy a fizetett szabadnapokat 21 napról 14-re csökkentette és lehúzta a listáról a vállalat által felajánlott egészségügyi csomagot (kb. 200 dollár, azaz 58.100 forint havonta). “Szeretek itt dolgozni, de elszomorít, hogy nem engedhetem meg magamnak még a fogamzásgátlást sem” – nyilatkozta egy alkalmazott, aki szerint Agrawal a találkozót követően “kétségbeesett” volt és azzal vádolta a csapatot, hogy “puccsot” szerveztek ellene. Bár Agrawal többek szerint is személyes támadásként élte meg a felé intézett negatív kritikákat.

homepage  panties
Fotó: YOel Almaguer / shethinx.com

“Mosolygó arcokra van szükségem!” - ilyen és ehhez hasonló mondatokkal ösztönözte Agrawal az alkalmazottakat, akiktől azt várta, hogy elengedjék a korábbi munkahelyekről hozott merevséget és a formaságokat. A bugyimárka vezetője egyébként gyakran idézett az életvezetési tanácsokat osztogató Lauren Handel Zandertől, mikor az üzleti filozófiáról tartott kiselőadást a vele készített interjúkban.

“Ha problémád van, ne mással beszéld meg. Menj egyenesen ahhoz a személyhez és beszéljétek meg” – mondta nemrég egy beszédben, de a gyakorlatban ez több forrás szerint sem működött igazán, mivel Agrawal egyáltalán nem volt hajlandó beszélni a problémáiról. A cicaharcnak valószínűleg itt még korán sincs vége, sőt még az is elképzelhető, hogy a megosztó cégvezető magatartása miatt tényleg lapátra kerül, mint az American Apparelt alapító Dov Charney, aki pár éve végleg kihúzta a gyufát az igazgatótanácsnál, igaz őt az elmúlt 25 évben többször is beperelték szexuális zaklatásért a cég egykori alkalmazottai.

Blogmustra