Rekordösszegért kelt el Marilyn Monroe Happy Birthday-estélyije

A szakértők azt hitték, 3 millió dollárért (kb. 872 millió forintért) talál majd új gazdára az a kristályokkal diszített fehér ruha, amiben Monroe 1962-ben felköszöntötte John F. Kennedyt, ahelyett a legmagasabb, és egyben nyerő licit 4,8 millió dollár (kb. 1,4 milliárd forint) volt a Julien's múlt heti, három napig tartó aukcióján – írja a Rolling Stone.

A győztes ajánlatot a Hihetetlen, de igaz! (Ripley's Believe It or Not!) embere tette, és a terveik szerint egyik múzeumukban állítják majd ki a legendás estélyit. Edward Meyer, a Ripley's vezérigazgató szerint nincs ikonikusabb popkulturális tárgy ennél a ruhánál, egy igazi történelmi jelentőségű darab, legalábbis ami az 1960-as éveket, vagy inkább a 20. századot illeti. 

Az estélyi egyébként nem először kerül kalapács alá, 1999-ben a Christie's árverésén 1,27 millió dollárért kelt el, és a legdrágább Monroe viselet eddig az a fehér ruha volt, amit a Hétévi vágyakozásban viselt, ez 2011-ben 4,6 millió dollárért cserélt gazdát.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.