Azt szeretjük a csirkemellben, hogy nagyon jól fűszerezhető, és nem kell órákon át pepecselni vele. Ezúttal az egyik kedvenc fűszerem, a kínai ötfűszer keverék került rá, jó sok hagymával. A keverék kiváló húsok fűszerezésére (marha, csirke, kacsa), de akár a mézeskalács tésztájába is tehet belőle.
A boltokban a fűszerkeverék ezen a néven készen kapható, de akár magunk is előállíthatjuk, ezek kellenek bele: 1 rész fahéj, 1 rész csillagánizs, fél rész szecsuáni bors, fél rész édeskömény, negyed rész szegfűszeg.
Tálalhatja rizzsel, pirított zöldséges tésztával, de töltheti tortillalapokba vagy pitába is.
További csirkés receptjeinket ITT és ITT találja.
Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
2 fej vöröshagyma
1 nagy evőkanál kínai ötfűszer
só
1 evőkanál zsiradék (pl. kókuszzsír)
víz vagy fehérbor
- A húst megmossuk, majd felcsíkozzuk.
- A hagymákat vékony szeletekre vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát, nagyjából fél perc múlva mehet utána a hús is. Megsózzuk, és átsütögetjük a külsejét. Ha már kifehéredett, és kezd pirulni, megszórjuk a fűszerkeverékkel. (Ha szereti, adjon még hozzá egy kevés friss reszelt gyömbért és csilit is!)
- Amikor elfő a hús a leve, mindig egy kevés vízzel vagy borral pótolgatjuk.
- Kb. 20-25 perc párolás és sütögetés után tálalhatjuk is.