Szóval ez most nem az egészséges nassolnivaló kategória, hanem amolyan hot dog nyalóka. Néha ilyen is belefér, összedobni pedig nem sok energia.
Katuci
Ha további sós rágcsákat keres, kattintson IDE!
Hozzávalók
32 dkg ropogós virsli (én 12 db-os mini bécsi virslit választottam)
7 dkg liszt
7 dkg kukoricaliszt
2 teáskanál sütőpor
1 nagy csipet só
1 tojás
kb. 1,5 dl tej
olaj a sütéshez
24 db bambusznyárs (de simán is kisüthető)
- A virsliket megfelezzük. A lényeg, hogy nagyjából 3-4 cm-es darabjaink legyenek. Bambusznyársra tűzzük őket úgy, hogy a vágott felük legyen alul.
- A tojást elhabarjuk, és felhígítjuk a tejjel.
- A liszteket összekeverjük a sütőporral és egy nagy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojásos tejet.
- Az olajat felforrósítjuk.
- A virsliket megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük. (Az a legjobb, ha a nyársak kilógnak az edényből, de ha beleesnek, akkor sem lesz gond.)
- Papírtörlőre szedjük a 2-3 perc alatt kisütött falatkákat, és forrón, ketchuppal tálaljuk.
Katuci